torsdag den 30. maj 2013

Opskrift: Øl-is

Følgende opskrift på is med stout blev lavet af Henrik Leth Børsen som en del af et eksamensprojekt for et par år siden. Opskriften er lavet med udgangspunkt i Midtfyns Stout.


Ingredienser: 
0,33l Stout 
2 spsk. brun farin (vigtig for smag og konsistens) 
6 æggeblommer 
1/2 l fløde 

Kog stouten ind sammen med den brune farin til ca. 1/3 (sirup), og lad den køle til 4-10 grader. 

Pisk ægget til et stift skum. 

Pisk fløden til flødeskum. 

Vend forsigtigt æg og fløde sammen. 

Vend forsigtigt siruppen i. 

Frys blanding i fryseren med omrøring ca. hver halve time de første tre timer for at undgå krystaller 

Serveres med samme stout som er benyttet og evt. lidt ølsirup og chokolade henover.