tirsdag den 4. februar 2020

Bryggeriloggen 25: Slowburn Brewing Co-op

Bryggeriloggen har denne gang besøg af Slowburn Brewing Co-op. Bryggeriets webshop har før været nævnt på Stovts Facebook-profil, men nu er det kommet så vidt, at bryggeriet får lov til at introducere sig selv. 

Bryggeriets navn? 
Slowburn Brewing Co-op 

Siden hvornår? 
31. August 2019 

Fantombryggeri eller ”rigtigt”bryggeri? 
Vi har et fysisk bryggeri på 6hl i Avedøre. 
Hvem står bag? 
Indtil videre består Slowburn af tre grundlæggende medlemmer: 

Stefano (midtfor) er vores brygmester. Han er bioteknolog som skiftede bane til ølbrygning for 6 år siden. Før han flyttede til København arbejdede han som brygger i sit hjemland Italien. Med fødderne solidt plantet i øllets videnskabelige aspekter er kvalitet hans mission når han jonglerer brygning, gæring, tapning og kvalitetskontrol hele vejen igennem processerne. 

Amalie (venstre) har arbejdet som kok og elsker generelt fermentering. Hun startede et af Københavns første kombucha-bryggerier og begyndte da at hjemmebrygge øl. Hun har siden arbejdet med import og distribution af mikrobryggerier og som bartender på Københavns ølbarer. I Slowburn tager hun sig af salg, assistance i bryggeriet og det danske bureaukrati. 

Andrew (højre) flyttede fra USA i 2010. Før Slowburn arbejde han som software-ingeniør og leder i forskellige tech-startups og hjemmebryggede ihærdigt øl i sin fritid. På bryggeriet er han en del af både udformningen af opskrifter og produktionen, økonomi og sociale medier. Og så er det også ham der står for vores fadlagrings-projekt. 

Hvordan kom det så vidt? 
Slowburn er et uafhængigt kooperativ startet uden hjælp fra investorer. Vi var tre venner med en drøm om at gøre tingene på vores måde med fokus på de videnskabelige aspekter af ølbrygning og kvaliteten i centrum, samtidig med at holde fast i vores værdier om en bæredygtig virksomhedsform hvor vi er 100% ejet af vores medarbejdere. Projektet tog endelig form da vi fandt de helt rigtige lokaler i Avedøre, omgivet af en skøn vingård og et godt lokalt fællesskab. 

Hvad er planen? 
Vi tror på organisk vækst, og nu hvor vi har modtaget god opbakning her i København, glæder vi os til at kunne tilbyde vores øl i resten af Danmark, og måske endda udenlands. Vi vil dog stadig holde fast i at vi er en lokal virksomhed med åbningstider og events på bryggeriet. I forhold til øllet vil vi blive ved med at koncentrere os om kvalitet, balance mellem konsekvens og opfindsomhed samt fordybelse i hver en detalje af processen fra råvarer til tapning. Al vores øl bliver opbevaret på kølelager for at sikre friskhed, smag og aroma. 

Hvilke øl skal vi forvente? 
Vi stræber efter at brygge øl som vi selv har lyst til at drikke - hovedsageligt balancerede øl som man nemt kan drikke et par stykker af. Vi er ret vilde med krystalklare West Coast IPA’er, og vi er selv meget stolte af vores tør-humlede italienske pilsner, Octopils. Det er også den øl vi har brygget flest batches af indtil videre.

Hvad er næste træk?
Vi vil blive ved med at fokusere på at brygge de bedste øl vi overhovedet kan. Vi glæder os til at samarbejde og dele viden med andre bryggerier, og den kommende sommer har vi planer om flere events på bryggeriet og (forhåbentlig) lancere vores første faldlagrede, vildgærede øl!