torsdag den 23. august 2012

Ølindkøb: Barley Wine, København K

Der må findes religiøse retninger, der vender hovedet mod Admiralgade 21 når de priser de højere magter. Butikken er ganske enkelt et mekka af øl. Jeg er først efter besøget blevet opmærksom på, at butikken er lig den, der tidligere lå i Læderstræde, men frit fra hukommelsen vil jeg påstå, at den nye butik rummer flere hyldemeter end den gamle. Placeret hundrede meter fra Nikolaj Kirke, hvor Klaus Riskjærs far for mange år siden åbnede et kunstbibliotek, beliggende i hyggelige kælderlokaler, hvor jeg kunne forestille mig at for mange kunder hurtigt kunne gøre pladsen trang, og med et udvalg, der var tæt på at gøre mig mundlam. Først og fremmest er jeg svært begejstret for, at øllene er inddelt efter øltype, og ikke efter bryggeri, det gør det noget nemmere at navigere efter, når man som jeg typisk bevæger sig indenfor et forholdsvis smalt felt af mulige indkøb. For det andet ganske enkelt knuselsker jeg, at musikken a: var jazz b: blev spillet på pladespiller, det gav en oplevelse af at baggrundsmusikken var valgt, og ikke bare kørte fra en tilfældig playliste eller en eller anden elendig radiostation, og så for det tredje: udvalget! Masser af danske øl fra de små bryggerier, masser af øl fra bryggerier jeg aldrig har hørt om før, og nok at vælge imellem indenfor snart sagt enhver smag og genre. Imponerende! Betjeningen var venlig, imødekommende, og diskret. Jeg bad om lov til at kigge selv, og det fik jeg naturligvis. Da betalingens time var inde, fik vi en hurtig sludder for en sladder over det cafébord der udgjorde disken, og jeg følte mig ganske enkelt velkommen. Barley Wine er klart et besøg værd, også hvis man skal gå eller rejse efter det. 

Admiralgade 21 
1066 København K