torsdag den 2. august 2012

Ølindkøb: Havnens Vin og Tobak, Vejle 

Det er virkeligt lækre lokaler man træder ind i, når man slår vejen forbi Havnens Vin og Tobak i Vejle. Sortimentet er som nævnt i navnet vin og tobak, samt chokolade i stor stil, spiritus, tilbehør og så to lange reoler med øl. Ekspedienten var meget imødekommende, faktisk så imødekommende, at jeg ikke skal være bleg for at stemple ham som Sælger (bemærk det store s). I stedet for at stoppe op og lytte til, hvad det egentlig var jeg var på jagt efter, fik jeg præsenteret et væld af øl, der på ingen måde havde min interesse. Med et på en gang høfligt, dog insisterende ”jeg kigger lige lidt selv” fik jeg dog verfet ham tilbage bag hans disk, og skattejagten blandt hyldernes udbud kunne starte. Udvalget er bredt, med mange øl fra de enkelte bryggerier. De (forholdsvis) lokale bryggerier som Bøgedal, Vejle Bryghus, Fanø Bryghus m.m. var godt repræsenteret, og jeg kan virkelig godt lide når det lokale er godt repræsenteret, især når jeg er på udenbys øljagt. Ekspedienten skulle vise, at være ganske flink, da tiden kom til at afregne, men lidt fingerspitzgefühl ville have klædt ekspeditionen. 

Havnegade 37 
7100 Vejle