torsdag den 18. oktober 2012

Det tynde øl: Mørk hvedeøl, Medicibeers, 7,5%
Det tynde øl har være forbi Medicibeers for henholdsvis en og tre uger siden, og foreløbig står der 1-1 i kampen mellem den godkendte og den skuffende øloplevelse. I forhold til min forestilling om hvordan hvedeøl skal være, hvad der i mit univers er en øl jeg knap nok evner at hælde op uden at skummet af flere omgange lægger sig så tungt og tykt, at det tager halve timer før der kan hældes videre op, der er Medicibeers variant af en mørk hvedeøl af en ganske anden type. Der var ikke det mindste spor af skum. Da øllet var kommet i glasset lignede det mere en classic serveret i et hvedeølsglas, der havde stået længe nok til at blive flad. Jeg har vist tidligere nævnt at min mor altid sagde, at hvis det ikke smager af noget, så smager det i det mindste ikke grimt. Det passer helt godt på Medicibeers mørke hvedeøl. Efter at have smagt og kigget vantro på glasset lidt tid spurgte jeg min ellers ikke øldrikkende kone om hun gad smage på øllet. Hendes ordvalg var "tyndbenet" og jeg er tilbøjelig til at give hende ret. Der er hverken smag eller duft at komme efter, til trods for at mørk hvedeøl holder 7,5%, der er ret massivt for en hvedeøl. Jeg aner ikke, hvad jeg skal konkludere udover, at jeg næppe deler smagsløg med Jacob Medici. Øllene fra hans bryggeri smager ikke af det store, sådan er der måske nogen, der kan lide det. Selv tror jeg at jeg vil lade stillingen forblive 1-1 og gå uforløst videre. Ud fra det bedømte trekløver kan jeg ikke se mig selv give penge for en øl fra Medicibeers igen.