tirsdag den 29. januar 2013

I dag tager Stovt hul på et nyt og med ujævne mellemrum tilbagevendende indslag ved navn "Poesibogen". Fem knivskarpe spørgsmål som taget ud af pigeværelsernes poesibøger stillet til ølrelevante personer.

Fra Sproget.dk: 
Poesibog: "bog hvori (skole)kammerater skriver små vers og hilsner til bogens ejer • evt. besvarer de en række trykte spørgsmål om yndlingsfarve, -tal, -skuespiller, -film osv.)"

Første deltagere er Kasper og Sandra fra Humulus Blog. En ølblog, der ifølge dem selv er oprettet til egen journalisering, men som for den ølinteresserede læser rummer ølanmeldelser, opskrifter og en del rapporter fra ølsmagninger. Følg Humulus her, og på Facebook her.

Yndlingsøl? 
Det er svært at vælge en, især når man ved der er så mange gode derude man endnu ikke har smagt. Et par stykker der stadig er friske i hukommelsen er Phister De Noel (Flying Couch), Little Korkney Ale (Nørrebro Bryghus) og Little Sumpin Ale (Lagunitas). 

Yndlingsøltype? 
Yndlingstypen afhænger i stærk grad af årstiden. Om sommeren nyder vi begge helst en IPA, hvor Skovlyst's India Pale Ale især er en vinder. Men de mørkere, tungere sager som Barley Wine og Stout duer ikke helt til varmen, så dem bliver der drukket flest af i de mørke og kolde tider… Og så har vi en sær kærlighed til Frugt-øl! 

Største øloplevelse? 
Den største oplevelse har nok indtil videre været dét at starte bloggen og se den blomstre - at så mange mennesker vil læse med. Selv Peter Sonne har været så rar at 'like' os på Facebook. Øl-entusiasternes Copenhagen Beer Walk står også som en ualmindeligt hyggelig oplevelse i bloggens levetid. 

Hvor køber du dine øl? 
Mange øl-fanatikere vil måske krumme tæer, men en del af vores øl bliver faktisk købt i de lokaler supermarkeder, Netto og Føtex. De har en omskifteligt, oftest spændende udbud, så man aldrig rigtig løber tør for nye øl. Men når der skal lidt finere varer indenbords tyer vi til købmagere som Høkeren, Bunker Beer/Den Nordiske Ølhandel, Gl. Strand Øl- & Vinlager. Når vi rammer Aarhus, så lægger vi altid et smut forbi Sallings øl-afdeling, men vi stræber på at komme ud til nogle af de små jyske lokale bryggerier i 2013. 

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Diversiteten; de uendelige muligheder. Du kan altid finde en øl, der passer til god mad eller godt selskab. Vin kan let blive lidt tungt og sodavand er en skam mod god mad…