mandag den 21. januar 2013

Navn: Dark Roast
Type: Imperial stout
Alkohol: 8%
Etikettekst: Dark Roast er en imperial stout i den blide ende af skalaen 8% alkohol. På trods af dette, er det en god kraftfuld øl, som navnet antyder fremgår de mørk ristet malte tydeligt, og får en dominerende rolle i øllen. En god portion humle er med til at skabe harmoni i denne tørre og lækre øl. 
Beskrivelse: Ud fra navnet havde jeg forventet en masse røg i næsen da jeg stak tuden ned til glasset, men mere end noget andet var det en intens humlet duft, der kom mit ansigt i møde fra den visuelt imponerende øl, der med sit tykke brunhvide skum, som syntes at blive stående for evigt, ville kunne gøre sig som fotomodel, hvis karrieren som øl glipper. Lige så visuelt besnærende og heftigt humlet den tager sig ud for et par af sanserne, lige så stor en rodebutik er den for smagssansen det første stykke ned gennem glasset. Jeg havde ikke fået læst etiketteksten, så det humlede kom bag på mig og den overraskelse skulle lige rystes af. I starten syntes jeg, at det humlede og det brændte ville i hver sin retning, men efterhånden som øllet varmede en smule op smeltede de to smagsindtryk sammen til et samlet udtryk, det var dog primært det brændte, der blev hængende i eftersmagen. Dark Roast er blød og cremet som bare pokker, og et sted langt nede ikke uden en vis sødme, men med smag og kant nok til at kræve sin mand. Jeg udviklede en vis sympati for Dark Roast efterhånden som jeg lærte den at kende, men det humlede fylder for meget til at jeg tror vi nogensinde bliver virkeligt gode venner, derfor lander den på en god solid middelkarakter.
Indkøbt: Den Lille Kælder (50cl, 40,-)
Karakter: 8