torsdag den 21. februar 2013

Det tynde øl (Refsvindinge special): Brygmesterens Egen Pils, 4,6%

Brygmesterens Egen Pils var en af de første øl jeg smagte fra Refsvindinge. Som jeg husker det var det den og så Refvindinges standardpilsner man kunne købe hos bageren jeg gik forbi og kunne shoppe øl hos de dage jeg valgte at pendle pr. bus til Svendborg, dengang det var aktuelt. Bagermesteren valgte sidenhen at drukne sig, og så var det sket med butikken, men det er et sidespor. Dengang blev jeg tiltalt af dens meget lidt aggressive smag, der mest af alt bringer tankerne hen på en Carls Special. Når jeg kigger på glasset i dag, er farven da også mørk for en pilsner, og indholdet af glasset ligner mere en Classic/Special. Det er også der smagen leder tankerne hen. En let sødme, og kulsyre i mængder, der er alt andet end aggressive, gør Brygmesterens Egen Pils til Refsvindinges bud på en ClassicSpecial. Et udemærket, omend anonymt bud, der dog på bryggeriet er billigere end hvad de store bryggerier skal have for deres bud i supermarkederne.