onsdag den 27. marts 2013

Bock-tema

Bock Beer, 7,8%, Ørbæk Bryggeri

Rent geografisk er der ikke langt fra gårsdagens besøg på Refsvindinge Bryggeri og til dagens bock, der kommer fra Ørbæk Bryggeri, et par kilometer derfra. Til gengæld er der et stykke mellem førstehåndsindtrykket på de to. Hvor HP Bock boblede dovent i vanlig Refsvindinge stil, så bobler, knitrer og knaser det livligt mens jeg skænker Ørbæks Bock Beer i glasset. Smagen er også en anden, skarpere, mere krydret, og mindre tilgængelig end den øl jeg drak i går. Ørbæks Bock Beer bliver ikke en øl jeg køber igen, den fylder for meget i munden og klæber sig fast bagest på tungen og i ganen. Forstå mig ret, Bock Beer er ikke en egentlig dårlig øl, blev den sat foran mig, havde jeg ikke tænkt det store, men bare drukket den på autopilot, på samme måde som jeg så ofte gør med store fadøl fra de store bryggerier. Den er både tørstslukkende og indtaget i de rette mængder, berusende, så den opfylder egentlig de kriterier jeg stiller til øl, når jeg eksempelvis er til koncert eller på stadion, men når jeg smager efter og sammenligner med gårsdagens øl, så er det ikke en øl jeg behøver få igen.