tirsdag den 5. marts 2013

Følgende opskrift er hentet fra Ø-Brygs hjemmeside.

Porter-sild 

400 g drænet marinerede sild. 

Kogelage 
1 Imperial Stout eller porter. 
120 g mørk farin eller kandis. evt. lidt balsamico eddike. 
2 stjerneanis. 
10 g frisk ingefær. 
3 stk hel allehånde. 
3 stk hele kardemommekapsler. 
2 nelliker. 
30 korianderfrø. 
1 kanelstang (4 cm). 

Marinade 
4 dl kogelage 
2 del eddike 
1 stort hakket rødløg 

Fremgangsmåde:
• Bring porter/stout i kog og tilsæt brun farin/kandis. 
• Kog lagen op med krydderierne, tag den af blusset og lad den trække, til den er kold. Smag evt. til med lidt balsamico. 
• Sigt lagen, tilsæt sildefileterne, og et stort hakket rødløg. 
• Lad sildene trække i min. 24 timer.