onsdag den 13. marts 2013

Opskrift: Crème brûlée med porter 

Følgende opskrift er sakset fra bloggen Inspirationskit for livsnydere.

Husk at bruge de "rigtige" ildfaste små skåle, når du laver crème brûlée. Det vil sige, at det skal være de skåle, som er ikke mere end ca. 2-2,5 cm i højden.

Til 6 stk.

2 dl porterøl
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
½ dl letmælk
70 g sukker
3 æggeblommer
Revet skal af 1 usprøjtet citron
ca. 3 spsk røsukker

1: Først kommer du porterøllen i en gryde og koger den ind til det halve
2: Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og skilles ved at blande dem med lidt af sukkeret
3: Kom nu vaniljen, fløde, mælk, og sukker i en tykbundet gryde, og lad blandingen koge op
4: Pisk den varme flødeblanding ned i æggeblommerne og tilsæt porteren samt citronskal. Pisk godt
5: Lad cremen trække i kølelskabet i 2-4 timer, hvorefter den hældes i 6 små crème brûlé skåle
6: Varm ovnen op til 90 grader og bag dem i ca 1 time til massen er fast
7: Tag skålene ud og lad dem køle af i køleskabet
8: Drys et tyndt lag rørsukker på toppen af hver skål og karamelliser med en brænder, så cremen får en sprød overflade (kan også gøres i ovnen under varm grill - sørg dog for at have grillet varmet helt op, da det er vigtigt at cremen ikke bliver varmet).