fredag den 8. marts 2013

Poesibogen:

Hvis det er en hemmelighed, så er det en dårligt holdt en af slagsen, eller også er der nogen, der er rendt med sladder. Faktum er i hvert fald, at jeg her på Stovt er stor fan af Det Lille Bryggeri. Derfor er det også med stor glæde, at kunne præsentere brygmester Rene Hansen som bidragsyder til Stovts poesibog.

Yndlingsøl:
Den er godt nok svær, spurgte du mig i 2002-2005 ville jeg uden tvivl have svaret Cuvee Van De Keizer, der i dag stadigvæk er blandt mine favoritøl. Jeg tror, at når du brygger mange øl og smager mange øl, så skal der lidt mere spræl i øllet. Cuvee van de Keizer er blød, rund og med masser smag, hvorimod der i øltyperne IPA og Dobbelt IPA er meget mere kant på og mange nuancer der kommer frem efterhånden som du smager dig igennem øllen. Gode eksempler på disse er 8 wired: HopWired IPA, Stone: India Pale Ale, Det Lille Bryggeri: Columbus Ale, Alesmith Yulesmith: Summer India Pale Ale.

Yndlingsøltype: 
Der er mange øltyper jeg er vild med, men på toppen er helt sikkert IPA og Dobbelt IPA. Derefter har jeg for tiden en forkærlighed for Saison og Pilsner. Men det svinger meget alt efter hvad jeg selv brygger og samler inspiration til.

Største/bedste øloplevelse: 
Dem har der været mange af, generelt er jeg stolt af mine produkter men det er altid en oplevelse at få anerkendelse fra andre. Men en oplevelse jeg havde sammen med min kone var en ferie i Belgien, hvor vi havde planlagt lidt forskellige ølrelateret besøg, det ene besøg gik til en lille by Denderleeuw, denne by bød ikke på overnatningsmulighed kun på selve restauranten De Heeren Van Liedekercke hvor vi var heldige at have forhåndsbooket os. Selve oplevelsen var mad og øl i fantastisk kombination. Vi fik 7 retter, eksempelvis laksecarpaccio i gueze med store kapers. Vi bliver spurgt hvad vi ønsker at drikke til retten og får ølkortet på ca. 400 forskellige øl. Vi vælger samme queze som er brugt til maden, hvortil tjeneren spørger hvad temperatur vi ønsker øllen (Kold, Kælderkold eller stuetemperatur). Denne oplevelse er så helt igennem perfekt at den står tydelig i min hukommelse.

Hvor køber du dine øl:
Køber dem mange steder, men primært hos dem der forhandler øllet fra Det Lille Bryggeri, når jeg leverer går jeg altid deres ølhylder igennem og ser efter spændende øl, både øl jeg kan nyde eller kan få inspiration af.

Hvad er det øl kan siden det er så godt: 
Øl rummer så mange muligheder og kombinationer, øl kan både være surt, sødt og bittert, smage tungt eller læskende (personligt har jeg ideer og opskrifter liggende til + 50 øl).