onsdag den 17. april 2013

Det tynde øl: Jacobs Portvinsøl, 6,2%, Medicibeers

Portvinsøl er lige så vidt et begreb som øl er. Der findes et vanvid af ølvarianter, så derfor var det også først da jeg googlede lidt rundt, at jeg fandt ud at Jacobs Portvinsøl dækkede over en stout, hvor for eksempel Jacobs Cognacøl er en guldøl, og når der så også findes romøl, whiskyøl og chili-lakridsøl, så begynder det at virke en kende uoverskueligt, hvad fanden det egentlig er man køber udover det der er tilsat. Jeg købte Jacobs Portvinsøl for at få mere end et indtryk af øl med portvin i forlængelse af Lundings Porter (Ruby Edition) fra Frederiksodde Haandbryggerlaug, der var på programmet i mandags. Der er cirka 1% portvin i Jacobs Portvinsøl, men hvor man med Lundings Porter (Ruby Edition) ikke var i tvivl om, at der var tilsat portvin, så kan min næse slet ikke opfange, at der skulle være portvin i Jacobs Portvinsøl. Det kan smages, men det er ikke en rosinfed sødme, der melder sig, det er mere en sur vinøsitet, der nærmest ligger som et låg over øllen. Havde jeg ikke læst, at Jacobs Portvinsøl skulle være en stout, så havde jeg gættet på, at det var en meget mørk ale jeg sad med. Kulsyremængden er massiv, og den sødme jeg synes går igen de fleste af Medicibeers øl stikker også sit grimme hoved frem her. Når facit skal gøres op, og der skal sættes to streger under facit på bundlinjen, så er min konklusion, at Jacobs Portvinsøl er et ganske uskønt produkt, der ganske enkelt er spild af penge og ikke har nogen eksistensberettigelse overhovedet.