torsdag den 25. april 2013

Ølindkøb:

Aarup har for mig aldrig været andet end en afkørsel på den fynske motorvej, og aldrig været et sted jeg har haft grund til at besøge. Med åbningen af Aarup Bryghus var der dog en fornuftig grund til at besøge byen, og bringe bilen forbi lokalerne i Bredgade. 

Bryghuset holder til i et nedlagt bageri, købt på tvangsauktion og shinet op til at kunne rumme bryghus og butik. Det ser lidt sjovt ud når man træder ind, for butikkens indhold er ikke meget andet end de pt. otte øl, der er i bryghusets sortiment. Et par sekunder efter vi er trådt ind i butikken dukker Jimmy, der har bryghuset frem fra kældertrappen og det tager ikke mange sekunder før en introduktion af bryghusets øl tilsat fortællingen om bryghuset bliver leveret til os. Mangt et fynsk bryggeri burde tage turen til Aarup, og tage salgsoplevelsen med hjem og kopiere tilpasset de lokale forhold, for hvor var det dog forfriskende at blive modtaget af et menneske, der gider kunderne, og vil dem og sine øl det bedste. 

Jeg har i tiden op til besøget hos Aarup Bryghus mailet frem og tilbage med Jimmy i forbindelse med et interview, der senere finder vej til Stovt. Jeg præsenterede mig da jeg hev dankortet frem for at betale, og det endte med en tur ud bagved, hvor vi fik vist bryghuset frem og fortalt en masse detaljer og historier om bryggeriets tilbliven og planlagte videre færd som forretning. Mere om det når interviewet dukker op. 

Aarup Bryghus tager 40,- pr. halvliters øl, og indtil videre kan du være sikker på, at du ikke finder øllet billigere andre steder, for med undtagelse af bageren i en af de nærliggende byer, kan øllet fra Aarup Bryghus kun købes her. 

Aarup Bryghus 
Bredgade 55 
5560 Aarup