mandag den 8. april 2013

Navn: Ca$h Cow
Type: Imperial lager stout
Alkohol: 11%
Etikettekst: All start up companies are vulnerable in the beginning. Well as of now for Stronzo that’s a thing of the past. We have struck gold, with this gorgeous new recipe. Without further ado, I present to you: “CA$H COW”! Imperial Lager Stout. This black beauty is brewed with 20% roasted malts at 11% Alcohol. The lager yeast leaves plenty of room for the roasted malts to dominate the palate, without being bullied by nasty esters. After fermentation we added some oak chips and bourbon vanilla for extra complexity. There are only 400 liters, which amounts to exactly 0,00001% og the total danish beer sales last year – so be sure to get your share of this tasty brew because the chance won’t come again soon.
Beskrivelse: Der flyder en lind strøm af sorte øl fra Stronzo, men det er ikke noget man mærker til i det fynske. Faktisk tror jeg at den mængde af små stikpiller jeg har efterladt på deres Facebookvæg, om hvorvidt de ikke snart burde finde sig en fynsk forhandler, har været på nippet til at få mig på kant med chikanelovgivningen. Det krævede en tur til Jylland, men nu har jeg så fået mit fix, kan stille min nysgerrighed og Stronzo kan få deres Facebookvæg for dem selv i et stykke tid, med mindre det skulle vise sig, at deres øl gør det så godt i mit glas, at jeg bliver hooked og vil have mere. Farven tyder i hvert fald godt, det her var hvad Rolling Stones mente da de sang "paint it black", ja faktisk er den så mørk, at jeg tror det her var farven, der blev hentydet til dengang en vinhandler forsøgte at sælge mig en flaske rødvin på at den var sortere end sort. Kulsyre er der til gengæld ikke det store af, men det gør slet ingenting, for i forhold til hvor heftig en øl Ca$h Cow er, så kan jeg allerede nu afsløre, at den røg imponerende hurtigt ned, den manglende kulsyre kan selvfølgelig være en faktor her, men et mindst lige så vigtigt argument er, at den drejebænk Ca$h Cow er blevet filet til på har haft en virkelig god dag. Ca$h Cow er virkelig en gentle giant, såvel øltype som alkoholprocent hører til i den brutale ende, men i glasset er Ca$h Cow virkelig en god dreng. Det dominerende indtryk er brændt, uden bitterhed, men intenst som var der blevet asket i glasset. Vaniljen bilder jeg mig ind at jeg kan smage, men vi er langt fra det ækle udtryk, der ofte følger i kølvandet på portere med tilsat vanilje, det er mere et fadlagret præg som havde den været lagret på bourbonfade. Jeg kan virkelig godt lide Ca$h Cow, men jeg savner måske nok en smule personlighed og lidt mere va-voom, der kunne give en smule mere kraft og fylde. Alligevel er det lige på nippet til at det store anbefalerstempel bliver fundet frem, men kun på nippet. Røvhulsbryggerne (stronzo betyder røvhul på italiensk) har i hvert fald vakt min nysgerrighed, og jeg vil snarest muligt genoptage min hetz på Facebook for at få dem til at finde en fynsk forhandler.
Indkøbt: Voldby Købmandsgaard (37,5cl, 59,-)
Karakter: 9 (pil op)