lørdag den 25. maj 2013

Sort nyt: Indslev Bryggeri/Ugly Duck

Foto fra Højt Skummende
Der var tale om et regulært hattrick, da Indslev Bryggeri/Ugly Duck i går blev kåret som årets danske bryggeri 2012. Årets øl i begge kategorier og nu altså også årets bryggeri, man må sige at det kører for dem ude på den gamle landevej.

Top 5 afstemning:

1 Indslev Bryggeri/Ugly Duck Brewing Co. (22,5 %)
2 Det Lille Bryggeri (10,2 %)
3 Hornbeer (9,8 %)
4 Amager Bryghus (6,9 %)
5 Mikkeller (3,6 %)

Pressemeddelelse fra DØE i forbindelse med kåringen:

"Indslev Bryggeri / Ugly Duck Brewing Co. blev Årets danske Bryggeri 2012 

På Danske Ølentusiasters Ølfestival i Tap1 blev det fredag eftermiddag afsløret at Indslev Bryggeri / Ugly Duck Brewing Co. blev Årets danske Bryggeri 2012. 

Med den højeste procentdel af stemmerne og den største margin nogensinde, mere end dobbelt så mange stemmer som nummer to, blev svanen fra Fyn med sin lille grimme ælling en meget populær vinder af årets afstemning. 

Indslev Bryggeri, som ligger i de samme bygninger som det hedengangne fynske hvidtølsbryggeri af samme navn, har i adskillige år satset på et rent hvedeøls-sortiment. Men i 2012 udvidede man med det nye brand Ugly Duck Brewing Co., der brygger mere utraditionelt og ofte kraftigt humlet øl, som ølentusiaster i den grad har fået smag for. Ved afstemningen tidligere på året om Årets danske Ølnyhed 2012 havde Indslev/Ugly Duck hele 5 øl med blandt de 12 kandidater i slutrunden. Og vandt overbevisende begge kategorier, og nu scorer bryggeriet så hattrick ved også at blive val gt til Årets danske Bryggeri 2012. 

Bag succes’en står direktør Anders Busse Rasmussen, hvis familie grundlagde det oprindelige hvidtølsbryggeri, den tyske brygmester Peter Stefan Stadler, som har været med fra starten af hvedeølsbryggeriet, brygmester Torben Steenholt, og salgskonsulent Martin Jensen, som allerede for en del år siden med Raasted Bryghus viste at han har fingeren på pulsen hvad kvalitetsøl angår, og som er inspiratoren bag Ugly Duck Brewing Co. 

Med det brede og innovative tyske hvedeøls-sortiment under navnet Indslev Bryggeri, og med udvidelsen med det ikke mindre innovative og spændende sortiment af special-øl under det nye Ugly Duck Brewing Co. brand, har bryggeriet ramt et meget bredt publikum, og kan formodentlig se frem til stor succes på det danske ølmarked. 

Medlemmerne af Danske Ølentusiaster har kunnet stemme på i alt 130 danske bryggerier, og har stemt ud fra hvilket bryggeri de mente havde gjort det mest positive indtryk på den danske ølscene i 2012."