tirsdag den 14. maj 2013

Ølindkøb: Den Nordiske Ølhandel

Billede fra Humulus Blog
Det er lidt som at træde ind i en anden tid når man træder ind i Den Nordiske Ølhandel. Butikkens moderate størrelse er domineret af en købmandsdisk fra en anden tidsalder, og hylderne, der indrammer lokalet, er fyldt op med skandinavisk øl (og sake??). Ifølge skiltet er der ikke gået mange sekunder siden døren blev slået op for dagens handel, og til jeg er trådt ind af den. Jeg blev mødt af Martin Hokfeld, der gav mig en overordentlig hjertelig velkomst. Der gik ikke mange sekunder fra jeg var trådt ind, til jeg var blevet budt på øl, og mens øllet blev skænket blev jeg forhørt, om hvad jeg gerne ville kigge nærmere på, og da jeg havde forelagt mit ærinde i retning af primært sorte øl, konstaterede vi at der ikke var meget ved den øl, der blevet skænket mig (den svømmede i gær) og få sekunder senere var der åbnet og serveret en havre stout fra Nøgne Ø, der indskudt bemærket var en mildt sød og blød stout, med en smule bitterristet kant til at give den rette kontrast, på bare 4,5%.

Jeg har længe gerne ville have fat i øl fra Kølster, og det lykkedes at grave en Original Porter frem fra hylden, lidt et lykketræf, da de sorte varianter fra Kølster ikke pt. er på lager. Original Porteren er årgang 2011, og fra samme årgang købte jeg også en julebryg med fra Kølster. Snakken gik lystigt, bud på sorte øl blev smidt på bordet, flere af dem forkastet, andre sat til side sammen med de andre indkøb. Martin Hokfeld ejer Bunker Beer, der distribuerer sortimentet i Den Nordiske Ølhandel, så vi nåede undervejs i indkøbet forbi hans tankerom lagring af øl, han øste ud af sit indgående kendskab til Kølster, hvor han åbenbart jævnligt er med til at brygge, og jeg fik vist det tilstødende køkken frem, hvor der for nyligt var blevet afholdt bryggekursus og nu skulle installeres et 100l bryggeanlæg så butikken kunne producere sig eget øl. Alt dette nåede vi igennem på ti minutter. Da jeg havde betalt for mine fem øl, fik jeg stukket en Gl. Bådsmands Porter fra Den Gale Bryggeri hånden som en bonus. Et venligt træk, fra en gennemført sympatisk mand. På min vej ud kunne jeg høre Martin hilse et par turister velkomne med ”Welcome, would you like a taste of beer”.

Den Nordiske Ølhandel er hermed anbefalet.

Den Nordiske Ølhandel
Viktoriagade 3
1655 København