torsdag den 22. august 2013

Poesibogen: Christian Scheffel

Denne gang er bidragsyderen til Stovts poesibog Christian Scheffel. Christian er lokalformand for ølentusiasterne i Odense, skribent i Ølentusiasten, håndbrygger, håndbrygdommer og derudover aktiv på Ratebeer.

Yndlingsøl? 
Der er selvfølgelig ikke en eneste, men den jeg oftest har lyst til at sidde og drikke er Crouch Vale Amarillo. En golden ale på 5% der smager fantastisk og kan drikkes i store mængder uden at man er i nærheden af at blive træt af den. Den skal drikkes fra cask, men fås heldigvis nogle gange om året på Christian Firtal.

Yndlingsøltype? 
Det må blive Geuze. Der er så mange nuancer i det vildgærede øl, og når man har lyst til geuze er der intet andet der duer.

Største Øloplevelse?
En søndag på De Heeren van Liedekercke uden for Bruxelles hvor vi sad fra åbning til lukketid i perfekt solskin i maj måned. Vi smagte en masse spændende øl fra deres store kælder, og spiste både frokost og aftensmad der. Blandt andet fik jeg smagt Petit Orval og den legendariske Rodenbach Alexander den eftermiddag.

Hvor køber du dine øl? 
Uha... Hovedsagelig på Christian Firtal, men også mange på Carlsens Kvarter, Kick-Off Sportspub og Sir Club.

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
 Det smager dejligt. Det kan være fyldt med smagsoplevelser eller det kan være simpelt og let tilgængeligt. Man kan gå efter at smage på nuancerne i øllet, eller man kan uden problemer drikke det og koncenterere sig om noget andet, og bare nyde det forfriskende. Og så er det naturligvis dansk og nordeuropæisk kultur at øl er en væsentlig del af livet!