torsdag den 12. september 2013

Det tynde øl: Grilløl, 5%, Raasted Bryghus

Jeg nåede henover sommeren, at vende tilbage til Raasted Grilløl af et par omgange. Ikke fordi Grilløl nødvendigvis er nogen stor øl, men til de 15,- den var at finde til i Fakta, var der en god balance mellem pris og kvalitet. Den forholdsvis tørre (og tørhumlede) Pale Ale, gav på den ene side kontant humleudbetaling til smagsløgene, men var omvendt forholdsvis anonym og kunne snildt have brugt noget mere fylde og pondus. 

Det aber dabei, der ligger i sådan et ”men”, peger som regel i retning af noget negativt, og på ni ud af ti dage, ville det anonyme og den manglende fylde og pondus, da også trække ned, men der var dage henover sommeren, hvor begrebet svalebajer kom til sin ret og øllet mere end en smagsoplevelse, skulle gøre det ud for en tørstslukker. 

På de dage gjorde ”Grilløl” det fandeme godt. De første bjergetaper i touren, hvor solen bankede ned udenfor og nyhedsstrømmen var overfyldt med Roskilde Festival med dens tilhørende udskejelser, der indgik ”Grilløl” i en smuk symbiose med et par rolige timer foran skærmen, hvor underernærede mænd indtog tinderne på deres jernheste, mens jeg indtog en stille sommerøl. Jeg nåede ikke at teste den til grillet kød, men tror gerne, at den også var gået godt i spænd med det. En udemærket øl (på udvalgte dage).