mandag den 16. september 2013

Navn: Imperial Stout
Type: Imperial Stout
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Alkohol: 8%
Etikettekst: Imperial Stout fra Aarhus Bryghus er en årgangsøl, der vil blive blidere med tiden. Imperial Stout er brygget på bygmalt, uraffineret rørsukker og humle.
Beskrivelse:  Det er første gang Aarhus Bryghus optræder på Stovt. Jeg købte deres Imperial Stout i forlængelse af en positiv anmeldelse, og glemte så ellers alt om den inde i skabt. Nu har den så fået lov til at se dagens lys, og er blevet skænket efter at have været ude af køleskabet i en tyve minutters tid.

Det er malten, der fylder mest. Duften handler om chokolade og en smule røg, men i smagen er det en sød maltsmag, der fylder. Havde der ikke været etiket på flasken, så havde jeg gættet på, at dette var en Brown Ale. Farven i glasset ville i hvert falde passe til typen. Ikke nødvendigvis en Brown Ale med en alkoholprocent på de 8% som denne Imperial Stout har, men bare en fyldig en af slagsen.

Retfærdigvis skal det siges, at der også er uraffineret rørsukker i øllet, det er ikke malten alene, der bærer skylden for sødmen. Sødmen til trods, så er Imperial Stout en forholdvis let øl. Kulsyren er blød og behagelig, men så absolut tilstede. Det løfter øllen, der med mindre kulsyre hurtigt var blevet en gang sirup.

Køb Imperial Stout fra Aarhus Bryghus, hvis du er til en god, fyldig Brown Ale. Hvis du køber Imperial Stout for at få en sort øloplevelse, så bliver du snydt. Ikke en dårlig øl, men ikke det jeg købte.  
Indkøbt: Voldby Købmandsgaard (60cl, 35,-)
Karakter: 8