mandag den 30. september 2013

Anmeldelse: Stronzo - Swagger Juice

Stronzo Swagger juice i hænderne på Peter fra Masters of Hoppets.
Navn: Swagger Juice
Type: Rye Stout brewed with coffee
Alkohol: 8%
Etikettekst: (Der er en etikettekst på øllen, men den er skrevet i en noget nær uendelig spiral, som det vil tage dage at få skrevet af)
Beskrivelse:  Det er kun anden gang jeg kan sætte tænderne i en øl fra Stronzo. Klagesangen er hørt før fra mine læber, men det er ganske enkelt umuligt at opdrive bryggeriets øl på Fyn. Derfor er det rart, at kunne rive denne rest fra en tur til Jylland tidligere på året ud af skabet og skænke op.

Duften er fantastisk, masser af kaffe og i røven på det en hel del røg. Smagen kan jeg dog ikke helt hitte rundt i. Der er fuld smæk på kaffen, faktisk vil jeg gå så vidt som at sige overvældende meget smæk på den. Hvor jeg havde forventet kaffe i retning af den slags, jeg indtager et par kopper af dagligt, som skulle ligge og give en diskret fylde i smagen, så smager virkeligheden i retning af en ordentlig skudefuld af det der italienerne drikker i små kopper. Det får øllet til at smage skarpt, med både brændte og ristede toner. Det skarpe går af i takt med at temperaturen stiger, men kaffeindholdet er stadig alt for voldsomt til mig. Bag kaffen gemmer der sig en blød og behagelig øl, den har desværre ikke det store at sige i det samlede billede.

Swagger Juice er for meget af det gode for mig, men det har ikke ændret på, at jeg stadig gerne så en fynsk forhandler af Stronzo.
Karakter: 7 (Det skal retfærdigvis siges, at jeg efterfølgende har fået Swagger Juice på fad, hvor karakteren nok var blevet et solidt 8-tal)