mandag den 21. oktober 2013

Anmeldelse: Stovt Jubilæum, Bøllingsø Bryghus

Navn: Stovt Jubilæum
Type: Stout
Alkohol: 7%
Etikettekst: En robust stout med god maltsødme brygget efter det amerikanske late hopping princip. Så god og stærk at vi er lige ved at kalde det en imperial stout.
Beskrivelse:  Selvfølgelig er jeg nødt til at slå vejen forbi øllen, der bærer det samme navn som bloggen. Ikke fordi jeg nødvendigvis har den store tiltro til et bryggeri, der er "..drevet på et forretningsmæssigt grundlag samt et lokalt samlingspunkt om godt håndværksbrygget øl baseret på frivilligt engagement", men det er sort øl, og det med et navn, der gør den uundgåelig her på bloggen.

Der meldte sig dog et lille lys i mørket om, at mine fordomme og forventninger måske skulle gøres til skamme, da Humulus Lupulus for nyligt gav den fornuftige fire stjerner ud af fem mulige. Efter at have læst anmeldelsen, og sidenhen smagt øllen, må jeg give dem ret i mange af deres betragtninger.

Når man skænker Stovt ser den forholdsvis tynd ud, og duften giver ikke anledning til at tro, at der skulle være den store smag at komme efter. Det er der heller ikke før eftersmagen kommer rullende, og en fyldig og aromatisk smag af røg og humle, blottet for bitterhed, stempler Stovt Jubilæum ind i kampen. Smagen er overvældende i forhold til forlægget, men kun de første fem minutter. Der er øllet til gengæld også luftigt let, velsmagende, afstemt og virkelig godkendt. Et par minutter senere er det dog en anden halvsur virkelig, der møder én fra glasset. Jeg mistænker, at det er fordi kulsyren dør ud, men jeg skal lade det være usagt.

Er du mand nok til at bunde en halvliters øl på et par minutter, så er Stovt Jubilæum en fin øl. Tager du dig tid, får du en noget mere vekselvarm oplevelse.

Indkøbt: Voldby Købmandsgaard (50cl, 39,-)
Karakter: 8