mandag den 13. januar 2014

Anmeldelse: Black Force One, Xbeeriment

Xbeeriment Black Force One
Navn: Black Force One
Type: Smoked Imperial Stout
Bryggeri: Xbeeriment
Alkohol: 10,4% 
Beskrivelse: Black Force One er den kun anden øl jeg smager fra Xbeeriment, og det første møde med fantombryggeriet fortoner sig så fjernt i fortiden, at enhver erindring om oplevelsen for længst er blevet skyllet bort af tidens gang. Det er nu heller ikke mit indtryk, at Xbeeriment nødvendigvis er det flittigste fantombryggeri denne verden endnu har set, men måske kommer jeg bare de forkerte steder. Deres øl ses i hvert fald sjældent, der hvor jeg færdes. Black Force One er brygget på Herslev Bryghus, og har med en holdbarhedsdato, hvis udløb i skrivende stund kun ligger halvanden måned ude i fremtiden, nok levet et stille liv på hylden hos Voldby Købmandsgaard det meste af dens eksistens.

Jeg ved ikke hvor lang tid Xbeeriment mener, at deres øl kan holde sig, men Black Force Ones fuldfede krop giver indtrykket af, at den har stået et stykke tid. Kulsyren er blød og behagelig, og det fysiske fundament for denne øl er lige så helstøbt og venlig, som den er fantastisk. Det er med andre ord lige op i min gade! Efter ti minutter åbner smagen op og finder plads i sit helt eget leje. Det første indtryk var af en øl med for meget brændt malt, der ikke helt vidste, hvad den ville.

Efter ti minutter, matcher alle de brændte, nærmest brankede indtryk perfekt den fuldfede krop og bløde kulsyre, der dysser helhedsindtrykket ned til noget massivt, der ganske meditativt er allestedsnærværende, men hviler så meget i sig selv, at grænsen op til det røde felt aldrig overskrides. For hver tår jeg tager af denne øl, falder jeg længere og længere tilbage i stolen, mens slutkarakteren støt og roligt bevæger sig i positiv retning. Røgen er mere tilstede i duften end i smagen, men fylder minimalt i forhold til de andre smagsindtryk.

Black Force One havde jeg ikke rigtigt gjort mig tanker om i retning af forventninger, men hands down har det været en oplevelse, der udviklede sig fra det middelmådige, til noget, hvor jeg for mig selv mumlede ”det er fuldbragt” da glasset var tømt. Anbefales.
Indkøbt: Voldby Købmandsgaard (50cl, 54,-)
Karakter: 10