fredag den 7. marts 2014

Ølindkøb: Flensburg

En gang var turen over grænsen lig med et orgie af Hanuta, Nutella og alle de rammer øl det fysisk var muligt at fylde bilen op med. Løst bedømt på de primært jyske accenter og dertil hørende indkøb vi stødte ind i på vores færd rundt i Flensburg, så forholder det sig stadig sådan for en del mennesker. Hånden på hjertet og kortene på bordet, så fik jeg da også slæbt 400g Nutella og to pakker Hanuta med retur til Danmark, men det med øllet var sværere. Jeg havde googlet rundt i jagten på en butik med et anstændigt øludvalg i Flensburg, men uden held. Ankommet dernede kunne jeg konstatere, at vinbutikkerne forhandler vin og indså til sidst, at de bedste bud nok var at finde i supermarkederne. Mit kendskab til den tyske ølkultur er meget begrænset, men måske samler man bare ikke det sjove og interessante øl på hylderne i specialbutikkerne? 

Grænsesupermarkederne var noget nær umulige når det kom til interessant øl. De to steder jeg endte med at shoppe den smule øl jeg tog med retur var til gengæld praktisk placeret overfor hinanden. Sky (Friesische Strasse 150) havde en fin ølsektion, med flere tyske bryggerier jeg ikke var stødt på før, ikke at det nødvendigvis kræver det store. Og på den anden side gaden lå Denns Biomarkt (Marienallee 64), et økosupermarked, der ikke havde det store udvalg, men det der var, virkede ganske interessant. Der var også et stort udvalg i alkoholfrie øl, til dem, der måtte være til den slags. 

Det blev til en sixpack PaulanerHefe-Weissbier, en samplerpakke med seks øl fra bryggeriet Störtebecker, hvor især en rughvede fangede min opmærksomhed. Fire forskellige øl fra Josefs Brauerei, hvor det primært var etiketten, der fangede min opmærksomhed. Fire Urstrom fra bryggeriet Sauer & Hartwig, der kostede tæt på ingenting. En Veldensteiner Zwickl blev det også til, primært fordi jeg i det skjulte er en sucker for Kellerbier, og endelig blev det til et par Kölsch fra Brauerei Heller og noget så atypisk som en IPA fra Riedenburger Brauhaus
Hvis nogen har bud på, hvor man bør tage hen og købe øl når man er på de kanter, så smid meget gerne en kommentar.