fredag den 9. maj 2014

Nedtælling til Pale Ale Festival 2014 - #3 Poesibogen: Peter Pagh

I anledning af den forestående Pale Ale Festival har jeg grebet fat i Peter Pagh, der er en af arrangørerne bag årets festival, bartender på Christian Firtal, indehaver af en helårs movember og en masse andet godt.
Yndlingsøl? 
Den er svær. Jeg er et meget humørdrevet menneske. Men hvis det er den øl, jeg altid har lyst til at drikke, så må det næsten blive Jaipur fra Thornbridge. Det er en afsindigt drikbar IPA, og jeg har svært ved at komme på, hvornår jeg ikke skulle have lyst til at drikke den. Og hvis det træffer sig så heldigt, at man kan få den skænket fra cask, så er der simpelthen ikke et øje tørt. 

Yndlingsøltype? 
Det må være Session IPA. Man kan diskutere om navnet giver mening, noget internettet gør i stor stil, men konceptet fejler så absolut ingenting. Idéen med en sessionable øl er, at man skal kunne dunke et betydeligt kvantum under en drinking session uden at skvatte af stolen. Og hvis man kombinerer det med blomstrede, amerikanske humler, lune solstråler og godt selskab er livet simpelthen en formidabel ting. 

Største øloplevelse? 
Jeg tror, min største øloplevelse var i 2007, da jeg var i Californien. Jeg var på det tidspunkt endnu ikke nået til den erkendelse, at øl virkelig kan være en lækker ting, og på det tidspunkt tror jeg, at blå Chimay var den vildeste øloplevelse, jeg havde haft. I Californien kom min svoger og jeg forbi Chico, og vi stoppede ind ved Sierra Nevada Brewing Co. og fik deres tasting platter. Der for første gang gik det op for mig, at øl for alvor var noget for mig. 

Hvor køber du dine øl? 
Jeg køber mine øl mange steder. Hvis det er fadøl, er det som oftest på Christian Firtal, og hvis det er to go, kommer jeg helst i Vinoble Dalum; der har de sådan en skabet lille førstemand. 

Hvad er det øl kan, siden det er så godt? 
Øl kan rigtig meget forskelligt. Øl kan rumme alle mulige og umulige former for smagsindtryk. Det kan være fedt og fyldigt, men det kan også være mildt og tørt. Det kan være komplekst og teknisk, men det kan også være let og ukompliceret. Der findes en øl til enhver lejlighed og så gør det sig godt i venners lag.