tirsdag den 19. august 2014

Øldrinks, del 3: Weissen Sour

De sidste par opslag på Stovt har handlet om øldrinks, og det bliver ikke anderledes i dag. Forrige lørdags eventyr ud i det at mikse drinks med øl når med Weissen Sour en værdig afslutning.

Weissen sour 
6cl whisky 
2cl frisk citronsaft 
7ml sukkersirup 
1cl appelsinmarmelade 
2 splash Angostura Bitter 
6cl hvedeøl 

Alle ingredienser (øl undtaget) shakes med is. Øl og det shakede hældes samtidigt over i et glas med friske isterninger. 

Weissen Sour er en frisk drink. Ikke for sød, ikke for bitter, ikke for sprittet, men ganske enkelt bare virkelig god. Egentlig skal Weissen Sour laves med Bourbon, hvilket nok ville have givet mere sødme og mindre alkohol i forhold til den valgte whisky. Jeg forestiller mig også, at det ville have kunnet give drinken en smule mere fylde, hvilket er drinkens eneste umiddelbare brist, og kunne jeg gøre det om, så havde vi brugt Bourbon og gjort en god drink bedre. 

Ingen tvivl om, at Weissen Sour var aftenens store clou, og beviset på, at man sagtens kan mikse velsmagende drinks med øl. 
Vi nåede, at kaste os ud i endnu en version af Weissen Sour, hvor en del af whiskyen blev erstattet med rom, for at fremelske noget mere sødme, og hvedeøllen, i dette tilfælde Folkvang fra Munkebo Mikrobryg, blev erstattet med en White IPA fra Lervig og tilsat i mindre mængder end før. Resultatet blev en mere citruspræget drink, hvor humlen fra IPA’en stikker sit hoved en smule frem. Der er mere power i glasset, og smagsløgene bliver udfordret en smule mere, men drinken mister samtidigt noget af sin friskhed og umiddelbarhed. 

Af de omtalte drinks er der ingen tvivl om, at Weissen Sour trækker guldmedaljen. Den var den eneste af de tre drinks, der for alvor efterlod et positivt indtryk og den eneste af de tre drinks som jeg for alvor kunne have lyst til at få serveret igen. 

Det var sjovt endelig at få eksperimenteret med øldrinks, og selvom jeg mistænker, at der er halvlangt mellem snapsene, så er det et område med muligheder. Skulle du være blevet inspireret til selv at tage emnet op, så er der en del inspiration at hente på den nu døde blog Beermixology.