mandag den 8. december 2014

Anmeldelse: High Water, Blind Spot

Navn: Blind Spot
Type: Dark Specialty Ale
Bryggeri: High Water
Alkohol: 8,2%
Beskrivelse: Blind Spot blev pillet fra hylden som en pludselig indskydelse. Det er lang tid siden, at jeg sidst har gjort kål på en stor flaske, og når nu den alligevel stod lige foran mig, og blinkede med alle sine lokkemidler og hviskede:
 
(tag mig, jeg hedder noget med dark..)
(tag mig, husk på alle de gode stunder du har haft med de andre duller fra Port Brewing)
(tag mig, eller er du ikke mand nok..?)
 
.. gu’fa’en ’r a’ da majn någ, kom hær di’ bette am’rikansk’ skøjeflask’, så skal a’ dælme vis’ dej, hvæm da’ bestæmmer.
 
Og således hændte det, at flasken blev lukket ud af skabet et par uger senere, og åbnet op, så den kunne blive endegyldigt konsumeret. Ingen tvivl om, at den skulle have haft lov til at nyde sin frihed lidt længere før jeg hev hovedet af den. Det kvarter Blind Spot fik ude af køleskabet var slet ikke nok, og hvis ikke andet, så blev denne øl en vigtig påmindelse om, at det ikke er ligegyldigt, hvilken temperatur man serverer sin øl ved.
 
Det kolde øl fremstod skarpt og ugæstfrit syrligt, og som en vin, der lige havde fået taget proppen, virkede Blind Spot hengemt, som om den ville have godt af at ilte så den kunne åbne op. Som enmandsprojekt virkede den helt håbløs, og jeg var da også tæt på at give op, og se hvilke andre fristelser køleskabet bød på, før jeg besluttede mig for, at lade øl være øl i et kvarters tid, og lade den lune sig på familiens sofabord.
 
Det gav femten minutter senere en langt mere velkommende øl, hvor vådt træ, syrlige bær og mørk chokolade udgjorde velkomstkomiteen. De skarpe kanter var blevet slebet ned, alkoholen tittede frem, og et portvinspræg lagde som et blødt efterskrift i kølvandet på de første smagsindtryk. Det sidste halve glas var meget præget af vådt træ, uden at nogle advarselslamper blev tændt.
 
Efter at have drukket øllen blev jeg opmærksom på, at Blind Spot er krydret med ingefær, kardemomme, stjerneanis og ”grain of paradise” (vist nok en afart af kardemomme?). Jeg gjorde undervejs ikke de store tanker om, at øllet skulle være krydret, men omvendt gør brygmesteren også opmærksom på, at han ikke bryder sig om for heftigt krydrede øl. For koldt serveret var Blind Spot tæt på udrikkelig. Ved den rette temperatur var Blind Spot en fin oplevelse, men af den slags man ikke betaler for at få igen.
 
Indkøbt: Vinoble, Dalum (82,-, 50cl)
Karakter: Kold: 6, lunet: 8