torsdag den 30. april 2015

CBC 2015, gul/blå/grøn session

På min vej gennem bryggeriernes tilbud til årets CBC for at udfærdige min egen liste til rød session skelede jeg også lidt til udbuddet i de andre sessions, og noterede et lille udvalg af dem ned, som jeg ville gå efter, hvis det ikke lige havde været lørdag formiddag, at jeg skulle til CBC. Så vil man prøve noget bare for at gøre mig jaloux, så er nedenstående et par gode bud.
 
Jeg er en sucker for Gose, og gik så vidt som at skrive til Omnipollo, da de lagde et udkast til deres tapliste ud på Facebook, for at få dem til at flytte deres Gose fra gul til rød session. Omnipollo er som regel lig fuld hammer, og jeg tror derfor, at deres Gose kunne risikere at være rigtig god. Ved blå session har 18th Street Brewery en alkoholstærk Gose med. Det er ganske atypisk, at de er så stærke, så den kunne det have været interessant at prøve.
 
Levemand fra Alpha State har et ret spændende Barrel Blend, med vaniljesødme fra Bourbonfade, og røg, tjære og død sømand fra Laphroiag fadet. Det tror jeg kan falde ud til begge sider, men det er en kontrastfyldt blanding jeg gerne ville teste.
 
Der er kun en Scotch Ale til årets CBC, og da Wee Heavy er en personlig favorit blandt genrer havde jeg gerne smagt Bagby Beer Companys bud. Selvom Stillwater har belgisk afsæt, så tror jeg, at en tørhumlet pilsner kunne være helt fantastisk på sådan en dag. En velsmagende nulstilling af smagsløgene om man vil. Endelig kan jeg slet ikke stå for Jester Kings Snörkel, der lyder så aparte, at havde den været ved rød session, så havde den helt sikkert skulle prøves. Østers, svampe og havsalt – what’s not to like?
 
Blå session
 
18th Street Brewery
Sour Note - Gose 8,7%
Alpha State
Levemand (Laphroiag & Bourbon BA Blend) Imperial Stout 10%
 
Gul session
 
Bagby Beer Company
License To Kilt - Scotch Ale 8,4%
Omnipollo
Bianca Mango Lassi Gose - Gose 3,8%
Stillwater Artisanal
Mono -Dry Hopped Pilsner 5.2%
 
Grøn Session
 
Jester King Brewery
Snörkel - Farmhouse Ale brewed with Oyster, Mushrooms & Sea Salt 4,8%