onsdag den 11. maj 2016

Poesibogen: Kenneth Kristensen, Flask

I sidste uge bragte Stovt et interview med Kenneth Kristensen fra Aarhus nyåbnede ølbutik Flask. Jeg spurgte om nu, hvor han alligevel havde pennen på papiret ikke lige kunne svare på de fem uungåelige spørgsmål i Poesibogen. Intet problem lød svaret. Vi stiller om..

Hvad er din yndlingsøl? 
Det kan jeg sgu nok ikke rigtig svare på, tror jeg. Men heldigvis for dét da – for det er jo et udtryk for, at der er rigtig mange, rigtig gode øl derude. Og derudover, så veksler det selvfølgelig også meget, hvad for noget øl, jeg lige har mest lyst til på det givne tidspunkt. 

Hvad er din yndlingsøltype? 
Igen et spørgsmål, der er, hvis ikke umuligt, så i hvert fald meget svært at svare på, fordi der på tværs af typerne er meget forskellige kvaliteter, som passer til forskellige situationer og anledninger. Men skulle jeg hive én øltype frem, som jeg nærmest altid kan drikke, er det nok IPA’en – men den type i sig selv kommer jo også i et væld af former. Men altså, sure og sorte øl – og alle de komplekse afskygninger, som de to kategorier kommer i – står også rigtig højt på listen. 

Hvor køber du dine øl? 
Altså, jeg går generelt en del ud, og inden for bare de sidste to år har Århus jo virkelig rykket sig enormt både på udbud og kvalitet af øl. Det accelererede vel for alvor med åbningen af Fermentoren, og siden er Mikkeller og Mig & Ølsnedkeren jo også kommet til. Plus, at der er Cockney Pub, Fairbar og Studenterbaren. Så de forskellige barer frekventerer jeg en del, og så ellers hvor jeg bare lige falder over noget, jeg gerne vil have. Og hvis jeg er udenbys forsøger jeg også altid lige at komme forbi et sted med god øl. Det kan både være på barer og i bottle shops. Jeg var fx i Hamborg tilbage i november, hvor jeg var forbi en fremragende bottle shop, der hed Beyond Beer, hvorfra jeg endte med nærmest at slæbe mig selv halvt ihjel, da jeg trissede tilbage mod hotellet, fordi de havde en del ting, som ikke var tilgængelige i Århus. 

Hvad er din største øloplevelse? 
Hmm, det ved jeg sgu ikke. Men altså, det er da helt sikkert én af de øl, hvor jeg er blevet udfordret i min egen forståelse af, hvad øl er, hvad det kan, og hvordan det kan skrues sammen. Hvis man skal sende lidt skud ud til nogle danskere, så synes jeg fx at To Øls ’Rødgrød Med Fløde’ hører til et sted i de kategorier. Noget af det mest danske, vi kan komme på – rødgrød med fløde, altså – og hvordan de har formået at transformere det over i en IPA, og samtidig komplet naile smagen af rødgrød med fløde. Den øl er lige mindblowing for mig hver gang jeg får den, og bestemt én som jeg godt synes, at vi i patriotismens navn kan være stolte af. 

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Først og fremmest kan det jo bare smage helt vildt godt. Samtidig lever vi så selvfølgelig i et land, hvor vi, når vi mødes i sociale sammenhænge, ofte lige får en øl eller to, så øllet er jo også et så velsignet produkt, at det for os er forbundet med masser af gode minder, og dermed vel nærmest instinktivt trigger en masse endorfiner i vores hjerner, når vi drikker det.