torsdag den 26. maj 2016

Poesibogen: Mads Jørgensen, Fermentoren Aarhus

Fermentoren var den første af de ølbarer, der med samme intensitet som en bibelsk plage er skyllet ind over det Aarhusianske de seneste år. Mads Jørgensen er i følge hans Facebookprofil owner & manager på netop omtalte sted, og det er i kraft af den position, at han i dag får lov til at levere svarene til Stovts poesibog. Vi stiller om...

Hvad er din yndlingsøl? 
Den næste! Det er måske lidt bøvet, men samtidig er det også fjollet, at skulle have en så statisk holdning til én øl, når der nu er så mange gode øl derude.. og der kommer flere til hver dag! Jeg bliver ugentligt forbløffet over hvordan danske og udenlandske bryggerier bliver ved med at rykke sig. Jeg tror, jeg vil blive ved med at lede efter min "yndlingsøl" til den sidste tår jeg tager. Og heldigvis da. Men, hvis du presser mig vil jeg sige at jeg er meget imponeret over den måde som Svenske Omnipollo leger med mundfylde og koncepter på. Det er dejligt skørt og passer lige til mig. Og så er det som regel pissegodt øl 

Hvad er din yndlingsøltype? 
Hmmm. Dem som kender mig fra Fermentoren ved at jeg i lang tid haft en svaghed for Saison. En simpel go-to øl-type, der altid leverer lidt ekstra pga. gæren. Den største forskel de to barer imellem er nok, at jeg nærmest konsekvent altid har haft en Saison på tavlen. Til sommer laver vi også et Saisonevent med en 6-7 Saisoner på fad samtidigt.. Too much?? ;-) Jeg må nok også lige indskyde, at en ugegammel IPA, frisk og balanceret.. Dét er en gudedrik! 

Hvor køber du dine øl? 
Jamen som regel på bar som research. Siden vi åbnede baren har der ikke været megen tid til personlige indkøb. Jeg får desuden rigeligt med øl i det daglige ;-) Men med den nye bottleshop FLASK, der er åbnet i Aarhus, kan det dog godt ske, at jeg begynder at samle til bunke igen. Udvalget ser rigtig godt ud i hvert fald. 

Hvad er din største øloplevelse? 
Min første store oplevelse var Bruxelles til en ølfestival. Men min største øloplevelse.. Den sker en 3-4 gange om året. Nogen gange finder man bare sig selv siddende med et pragtværk af en øl og kan ikke forstå hvordan noget kan smage så godt.. Det er en oplevelse og en wow-følelse jeg jager konstant og noget som jeg tænker enhver ølnørd kan nikke genkendende til 

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Jamen den der Wow oplevelse når man sidder med en rigtig god kop øl. Og så fungerer øl jo også som socialt smøremiddel. Det hele bliver lidt sjovere med med et par bajere indenbords. Men vigtigst er nok den brede variation i smag som øl kan tilbyde og som jeg ikke har set i andre drikke. Farve, mundfylde, alkoholstyrker, tilsætninger..etc Der er ikke så mange dogmer indenfor craft beer. Og det passer mig rigtig godt!