tirsdag den 29. august 2017

Anmeldelse: Bøgedal - Sour #1

Bøgedal er et af de bryggerier jeg lidt elsker på afstand. De få gange jeg har fået øl fra bryggeriet, har det altid været en del af en oplevelse, hvor det har fungeret. Jeg elsker de groftskårne etiketter og champagneflaskerne, og det eksklusive og rustikke udtryk bryggeriet har er heldigvis blevet bibeholdt nu hvor bryggeriet har skiftet over til de mindre 375ml flasker. Sour #1 er som navnet antyder den første Sour fra Bøgedal. Fra etiketten kan det fortælles, at første fermentering er foregået på Alegær, anden fermentering er sket på fermenterede brombær og at øllet har fået 10 måneder på egetræsfad. 

Duften er bekendt, men det tog mig lige et par minutter at zone mig ind på det genkendelige, men jeg bliver mindet om at træde ind et sted, hvor der er blevet kværnet kaffe. Og hvor duften af kaffe stadig hænger i luften som det fjerneste af indtryk. Bortset fra at bryggeren måske har indtaget en kop kaffe undervejs, har øllen dog aldrig set skyggen af mokka. Smagen er overraskende. Jeg havde i baghovedet, at dette værende Bøgedals første Sour, så ville noget være for meget på et eller andet punkt, men nej. Lortet balancerer. Det sure er en fin lille diskret note, baseøllen er en diskret lys Ale og man mærker intet til de 7,1% den bærer rundt på. Der er intet overdrevent ved Sour #1, det er en begyndersour om man vil, men den fungerer på alle planer og jeg er begejstret.