onsdag den 3. januar 2018

Nyt bryggeri til det sydfynske

Det der engang var Fyns Amt, får til sommer tilføjet endnu et bryggeri, når Svendborgsund Bryghus åbner op på Tåsinge. Bag det står Bo Abelgren Ehlers, der også var den ene halvpart i Abelgren & Ramvad, og hans kone Susanne. Abelgren & Ramvad blev lukket ned i det forgange efterår, men ud af asken opstår altså Svendborgsund Bryghus. 

Bryggeriet kommer til at få til huse i et gammelt autoværksted på Sundbrovej i Vindeby. Stovt er lokalkendt nok på de egne til at vide, at det er en placering med et solidt flow af trafik flydende forbi. Placeringen har også været vigtigt for valget at lokation. Bryggeriet og den tilhørende butik bliver synlig fra Sundbrovej, og bag bryggeriet bliver der opført en privatbolig ud til et boligområde. 

Foreløbig er man ved at renovere en lejlighed, der hører til autoværkstedet, som vil blive taget i brug som privatbolig indtil det nye hus står færdig. Den vil senere blive brugt udlejning. 

Adressen rummer i skrivende stund et gammelt faldefærdig autoværksted, der skal gennemrenoveres, så der kan laves bryggeri i bygningen. Bo fortæller ”I de tilhørende lokaler etableres en lille butik. Her er det tanken, at man selvfølgelig skal kunne købe vores produkter, men også andre fynske specialiteter. Det bliver min kone Susanne som kommer til at stå for butiksdriften og jeg skal brygge øllet”. Produkterne kommer til at dække over dels øllet, men også saft, som det også er planen Svendborgsund Bryghus skal producere. Bo og Susanne regner med at butikken vil kunne afsætte to-tredjedele af de producerede øl, og forventer, at resten kan afsættes igennem lokale restauranter og specialbutikker. 

Det er planen, at øllet der skal produceres på bryggeriet, kommer til dels at bestå af en serie på tre faste øl, som de fleste vil kunne være med på, og så en serie af øl, hvor Bo kan få lov til at nørde igennem og prøve grænser af, der vil være mere i tråd med, hvad Abelgren & Ramvad stod for. Endvidere er det planen, at hele produktionen skal være økologisk. Dele af brygudstyret er taget med fra Abelgren & Ramvad, men der er blandt andet blevet købt nye tanke ind til bryggeriet. 

Det er håbet, at den lokale befolkning vil tage godt imod bryggeriet, mens placeringen ud til Sundbrovej også giver håb for, at det bliver muligt at trække nogle af turisterne, der triller i retning af Langeland indenfor i butikken. 

Bryggeriet og butikken forventes åbnet i sommeren 2018. Følg bryggeriet på Facebook her.