mandag den 9. april 2018

Amager Bryghus og Evil Twin i samarbejde

I et samarbejde mellem Evil Twin Brewing og Amager Bryghus er Hr. Frederiksen på vej i en ny udgave. Samarbejdet er p.t. på tanke på Amager Bryghus og det er endnu uvist, hvornår det ser dagens lys.

Amager Bryghus om øllen:

Hr. Frederiksen var den øl, som satte gang i Amager Bryghus’ eksport til USA. En hyldestøl til en god ven af bryggeriet, som havde knoklet i månedsvis i ferier og fritid for at hjælpe Morten og Jacob, med at få omdannet det gamle Scientology-lager og beskyttelsesrum i Tårnby til en mere fornuftig anvendelse som bryggeri. Øllen blev taget så godt imod, at den en dag for mange år siden pludselig befandt sig på Top 50 over verdens bedste øl på ølanmeldelsessiden Ratebeer. Og så kom efterspørgslen fra USA – og resten er historie, som man vist siger, når man ikke kan finde på andet.

Hr. Frederiksen skulle blot have været et engangsknald, men endte med at blive signatur-øl for Amager Bryghus. Den er kommet i adskillige versioner på forskellige typer træfade og senest i en blendet version som The Mortician. For at fejre mange års venskab med den rapkæftede tvilling fra Brooklyn, som vi for mange år siden hjalp ud af bleen ved at brygge ”Soft Dookie” til ham, kommer nu Hr. Frederiksen i sin nyeste inkarnation – udviklet i samarbejde med netop Evil Twin, men naturligvis brygget på Amager. Og i ægte Greenpoint hipsterånd er den tunet med vanille, chili og kanel – for sådan ER den ægte Hr. Frederiksen måske, street wise på en på den fede, krydrede måde.