mandag den 7. maj 2018

Bryggeriloggen 19: Fluxxus

Et nyt bryggeri har set dagens lys. De første to bryg blev lanceret for lige over én måned siden og der er mere på vej fra Fluxxus Brewing Company. Bliv introduceret til bryggeriet her:

Bryggeriets navn: 
Fluxxus 

Siden hvornår: 
28 marts 2018 

Fantombryggeri eller ”rigtigt”: 
Fantombryggeri 

Hvem står bag: 
Rune Walther 

Hvordan kom det så vidt: 
Jeg manglede penge til huslejen ;-) ... Nej, det var nok en blanding af forskellige faktorer og lidt tilfældighed. Det var faktisk en ven fra Chicago, som introducerede mig for craft beer. Vi arbejdede begge selvstændigt med skandinaviske heavy og hardcore bands (hvilke var rigtig spændende, men økonomisk rigtig dårligt hehe). En aften han var i København inviterede han mig med ned på Mikkeller Viktoriegade. Jeg smagte et par vilde Stouts fra Cigar City og var solgt! Kort tid efter stod jeg og vennerne i køkkenet for at se om vi kunne lave genskabe de IPAer og Stouts vi var vilde med. Langsomt blev vi bedre, både teoretisk og i praksis, og nu har jeg så anskaffet mig et CVR og startet op, kort fortalt. 

Hvad er planen: 
Først og fremmest skal vi lave godt øl. Vi har mange ting i støbeskeen, som jeg desværre ikke kan fortælle så meget om endnu. 

Hvilke øl skal vi forvente: 
Vi henvender os til alle med god smag. Jeg tror dog ikke, at  vi kommer til at lave en Hefeweizen foreløbig, hehe... men vi har gang i lidt af hvert. I starten har vi fokus på IPA, Pale Ales, Pilsner, men gradvist introducerer vi lidt surt samt tungere ting. 

Hvad er næste træk: 
Pt. har vi en Berliner Weisse med brombær, sure kirsebær og kaffebønner i gærtanken samt en IPA og en Pilsner. Der kommer også snart en let stout på 5-6% med espresso som får lov at ligge lidt på muscadel-chips. I næste uge brygger vi et par mindre batches af en dobbeltmæsket Imperial Stout og en Barley Wine med bourbonudtræk på kakaonibs og tahitivanille.