torsdag den 29. december 2022

Årets øl 2022

Årets øl. Kategorien, der hylder årets pletskud. Den øl, der ikke nødvendigvis stak mest ud, men som efterlod et indtryk, der gør at du stadig på sene aftener kan sidde og smådrømme om, at der lige var en enkelt tilbage i køleskabet.

Årets kandidater:
  • Bad Seed Brewing – Pink Moon
  • Dry & Bitter – Kosmisch Grün
  • Gamma Brewing – Kølsch

Et enkelt kig på kandidaterne afslører tre ting. 
  1. At det virkelig var Jahre des Kölsch. 
  2. At sommeren var et højdepunkt i ølkalenderen. 
  3. Drinkability er trumf.

Og så må jeg hellere tilføje et punkt 2.1. At når jeg skriver Kölsch, så mener jeg øl, der er brygget som en Kölsch, smager som en Kölsch og hvis den havde været brygget omkring Köln, havde været en Kölsch. For der er jo lige det der med at navnet Kölsch af EU er beskyttet af sin geografiske oprindelse, så kun øl fra området omkring Köln kan kaldes Kölsch.

Feltet er stærkt, virkelig stærkt, men alle kandidaterne har jeg smagt adskillige gange, så derfor er det også med rank ryg og sikker hånd, at jeg peger på Kølsch fra Gamma Brewing som årets øl. 

Kølsch er perfekt komponeret. Let at drikke, men alligevel med en smule kant. Til trods for den forholdsvis simple stilart, så er det alligevel en øl med wauv-faktor, der får dig til at kigge en ekstra gang på etiketten, når du smager den første gang - for Kølsch er en øl, du ønsker at huske.