mandag den 12. juni 2023

Bad Seed Brewing/Hazy Bear Brewing Co. - Uden kvittering

 
På dagen, hvor nyheden om Peter Bellis død nåede ud i medierne, der fik jeg stukket ”Uden kvittering” i hånden. En øl med et navn, der ligger så tæt på ulvens schlager ”Ingen regning”, at skæbnen må have haft en finger med i spillet.

”Uden kvittering” er – til de, der ikke kender den - et samarbejdsbryg mellem Bad Seed Brewing og Hazy Bear Brewing Co.

Jeg må indrømme, at jo flere gange jeg ser navnet Hazy Bear, jo mere sikker bliver jeg på, at det navn kommer til at bide dem i røven på et tidspunkt, når gassen går af haze-ballonen. Det lugter lidt af navnet på en one-trick-pony, hvilket jeg har stærkt på fornemmelsen, at bryggeriet ikke er, men altså – det må de selv rode med, når den tid kommer

Stilen er (dyb indånding) Double Dry Hopped Modern West Coast IPA. Det er muligt, at mange drømmer om, at ølverdenen vender tilbage til simplere tider, men vi er nogen, der er fyldt 40, som efterhånden har brug for et iltapparat for at komme hele vejen igennem stilarterne.

Al den snak ændrer dog ikke på, at øllen absolut intet fejler.

Lys i farven, moderat fyldig i kroppen og en moderat gammelskole humlesammensætning af Strata, Mosaic, Simcoe og Citra, der er perfekt doseret, gør ”Uden kvittering” til et lille mesterværk. Havde det ikke være for de 7 %, så havde den været en tæt på perfekt sommerøl.

Der er i hvert fald ingen bilister omkring Le Mans, der i denne weekend kommer til at overgå det tempo, jeg fik den kørt ned i.

Skal du ud og fyre lidt lommepenge af på en øl en af de nærmeste dage, så kig efter en turkisgrøn dåse med noget der ligner en dårlig tatovering på.

Så kan du altid takke mig senere.