torsdag den 16. august 2012

Ølindkøb: Ølbutikken, Istedgade

Jeg ved ikke, hvor tit familien Danmark med far, mor og barn i klapvogn står ude foran Ølbutikken og tripper for at komme ind et par minutter før åbningstid, men det var det syn, der mødte ekspedienten da døren gik op. Det var første gang jeg aflagde Ølbutikken besøg i deres lokaler i Istedgade. Klart en mere indbydende oplevelse end deres gamle lokaler, eller mere korrekt: lokale, der var minimalt indrettet med hylder og en disk. I de ”nye” lokaler er alt øl på køl, med mulighed for at tage med eller ”drink in” ved bordet med de to bænke, der møder en som det første når man træder ind. Jeg synes udvalget var en smule skuffende, jeg husker det som noget bredere dækkende, og det slog mig, at det var fokuseret på det humlede som ipa og de mere specielle øltyper, som lambic. Smag og behag er forskellig, og her var det pil ned i forhold til mine præferencer. Ekspedition var der ikke meget af, men det skal siges med det samme, at vi blev lukket ind mens ekspedienten var ved at få det sidste på plads, og da vi et par minutter senere var på vej ud igen, var der allerede dukket den første håndfuld andre kunder op, så alt tilgivet. Jeg synes idéen med drink in er genial, at man kan sidde med sin øl, hvor den er købt, kan jeg godt lide. Jeg tvivler på, at stemningen når værtshushøjder, og det er lige præcis det jeg synes er det smarte. Mine indkøb kom dog med i en pose. Fire af de sorte og en enkelt scotch ale, så spild af tid var besøget på ingen måde. 

Istedgade 44 
1650 København V