torsdag den 11. oktober 2012

Det tynde øl: Jacobs Gyldne Classic, Medicibeers, 7,4%

For fjorten dage siden var det Jacobs Ale Stovt havde kig på, men nu skruer vi op for alkoholindtaget og kigger nærmere på Jacobs Gyldne Classic, der umiddelbart virker som en mørk classic type øl, men med en alkoholprocent som en guldøl, og et noget mere intenst smagsindtryk end en classic. Jeg er langt mere positivt stemt over Jacobs Gyldne Classic end jeg var overfor deres ale. Den er umiddelbart langt mere homogen, og fremstår som en blanding mellem en Ale 16 og en belgisk triple, med det søde fra sidstnævnte, og det mørke maltede fra den første. Jeg tror de fleste vil kunne forlige sig med det harmløse indtryk man får af øllen, selvom den med sit alkoholindhold af guldølsstyrke er en ulv i fåreklæder, der nok skal kunne bringe en enkelt eller to på glatis. Jeg forstår ikke helt valget af navn, men genvandt noget af den nysgerrighed i forhold til Medicibeers som Jacobs Ale havde pillet fra mig.