onsdag den 10. oktober 2012

Porter er alletiders ingrediens i simremad. Her i huset bruger vi som regel enten Willemoes Porter eller Limfjordsporter, der begge er kraftige øl uden hverken at være for humlede eller krydrede. Nedenstående opskrift smed min kone foran mig i et opslået Hendes Verden. Næste onsdag bringer Stovt opskriften på ølbriocher med ost fra samme blad.

Simregryde med mørt oksekød og øl

(10 pers)
2 kg oksekød, f.eks. bov, tykkam el. klump
2 dl hvedemel
1 spsk. salt
peber
100 g smør
3 løg
1 porter (33 cl)
3 dl vand
5 spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. ribsgele
1 dl sojasauce
3-4 kviste timian
salt, peber

1. Skær kødet i 4x4 cm store tern. Vend kødet i hvedemel med salt og peber. Brun kødet af tre omgang i smør i en stegegryde.
2. Brun de hakkede løg i gryden, og kom kødet i. Hæld øl og vand ved. Tilsæt tomatkoncentrat, gele, sojasauce og timian. Lad gryden småsimre ca.1½-2 timer, til kødet er godt mørt. Smag til med salt og peber.