mandag den 1. oktober 2012

Navn: SoD
Type: Porter
Bryggeri: Beer Here
Alkohol: 7,5%
Beskrivelse: Det er sjældent, at Stovt går så meget i dybden med en øl, men indenfor de sidste 36 timer har jeg fået SoD serveret på fad, flaske og som den sorte del i en half n' half. Flasken blev indtaget som aftenøl derhjemme, mens de to fadoplevelser var fordelt ganske uskyldigt over to eftermiddage. Uskyld er ellers ikke det første man tænker på når man stifter bekendtskab med SoD, mine tanker gik mere i retning af "nåhr, så det er det Satan putter på sine cornflakes om morgenen" og det skulle ikke undre mig om jeg har ret. SoD kom på markedet så sent som i juni, og skal man tage det ene bud der er derude i cyberspace for gode varer, så er navnet en forkortelse af South of Denmark. Hvorfor, kan jeg ikke svare på, men indtil jeg fandt svaret tænkte jeg på hardcore trash rockerne i Stormtroopers of Death, der forkortede deres navn på samme måde. Navnet havde været passende, for som med deres "musik" så skal man i tilfældet SoD have en høj tolerancetærskel i forhold til det intense. Umiddelbart minder SoD om porteren 6 fra Thisted Bryghus, og selvom jeg på den ene side vil argumentere for at SoD er en mere intens øl, så vil jeg med den anden påstå, at SoD er langt mere rundet. Jeg vil holde fast i det sidste, for der er langt mere smagsoplevelse i SoD end i Porter 6, der ganske enkelt bare er brutal. Havde jeg smagt dem ved siden af hinanden ville jeg have kunnet skrive stolpe op og ned om forskellen på fadudgaven og den i flaske, men som jeg sidder her med flaskeudgaven, må jeg erkende at det ville være gisninger og selvbedrag at påstå at jeg kunne huske forskellen. Fadugaven smager sandsynligvis bedst, men flasken fejler intet. SoD var et hit i half n' half. Matematisk ulogisk fortrækker jeg min half n' half med to-tredjedele porter, denne var serveret som opskriften foreskriver og derfor en kende tynd til min smag, men SoD giver noget punch og med den friskhed og ekstra kulsyre pilsnerdelen (i dette tilfælde en Høkerbajer) giver, har man en killerkombination. Jeg tøver ikke med at give SoD et anbefaletstempel med hjem, det er næppe en øl for alle, men er man lidt til den kradsbørstige side, så er SoD et hit.
Indkøbt: Vinens Verden (50cl, 48,-)/Christian 4tal (50cl, 58,-)
Karakter: 10