fredag den 9. november 2012

Det tynde juleøl: Fam. Ølgaard's Jul, Ølgaard, 5,3%

Jeg havde glædet mig til denne øl lige fra jeg hørte om dens eksistens, og til jeg en lille uge efter kunne få smagt den. Faste læsere vil vide, at jeg har et mere end blødt punkt for Ølgaards øl, og Fam. Ølgaard's Jul ændrer intet på dette, tværtom. Først og fremmest overrasker Fam. Ølgaard's Jul ved hverken at være synderligt krydret, sød eller tung, som juleøl har for vane. Derimod er den diskret humleskarp som en tjekkisk pilsner, men mere afrundet og blød i forhold til disse, og også lidt mørkere/sødere/mere krydret, det er trods alt en juleøl. Som det også gælder for Ølgaards pilsner og sorte pilsner, så er kulsyren ikke synderligt markant, dog uden at øllet på nogen måde opleves som fladt, snarere venligt indbydende og letdrikkeligt. Jeg gætter på, at den  går ganske genialt sammen med den fede og tunge julemad ved ikke selv, at være lige så tung og mættet, og som det snart er blevet for vane med Ølgaards øl, så går den herfra med et stort anbefaletstempel sat på et synligt sted.