fredag den 14. december 2012

Mellem jul og nytår rammer Stovt halvårsdagen for genåbningen af bloggen. Derfor følger her en stribe tanker om Stovt, og hvordan, hvorfor og hvorledes jeg kunne tænke mig, at bloggen udvikler sig.

Jeg havde flere skjulte agendaer for genåbningen af Stovt, primært at blive klogere på øl og ved samme lejlighed få sat lidt system i mit ølsmageri. Jeg havde stor glæde af temaugen med schwarzbier, det var lærerigt målrettet at gå i krig en øltype jeg egentlig ikke var helt sikker på om jeg var for eller imod. Af samme grund er der købt ind til temauger med både bock og røgøl, sidstnævnte bliver nok lidt løst fortolket, da der ikke er den store røgølstradition herhjemme, men jeg synes det er lykkedes at finde nogle gode bud, der holder sig indenfor rammerne. Til gengæld var det også min plan, at blive klogere på selve bryggeprocessen, der er jeg ikke nået til endnu, og jeg kunne godt tænke mig, at udvide mit palet af smagsnoter, men kører omvendt selv træt i det, når jeg læser øl beskrevet på flueknepperplan.

Det er mit håb, at produktudvikle bloggen en smule. Af den grund mailer jeg i det små frem og tilbage med en af de fynske bryggere, i håb om snart at kunne præsentere Stovts første interview, en feature jeg håber der kommer flere af hen af vejen. Selv synes jeg det er interessant at høre den historie, og de tanker der går forud for bryggeprocessen. Der har for ganske nylig været et enkelt gæsteindlæg, og den dør står nu på klem, det kunne være rart at få flere input udefra.

Det kunne også være rart at få gjort bloggen en kende mere visuelt appellerende, når jeg ser de blogs min kone læser er der jo nærmest et billede for hvert ord, der er skrevet. Sådan bliver det ikke her, men billeder gør det hele lidt mere fordøjeligt, og jeg kan da godt se, at der går lidt for meget sort på hvidt i bloggen.

Stovt har et anstændigt, men ikke overvældende læsertal. Jeg er skæppeglad for at Beerticker linker til Stovts anmeldelser, og har da også set at blandt andet både Munkebo Mikrobryg og Bryggeriet Skovlyst har linket til mine omtaler. Jeg tænker at en Facebookprofil kunne give en udmærket platformfor de faste læsere, og måske trække nye til, men ved omvendt ikke om jeg gider besværet.

I skrivende stund står der ca. 70 forskellige øl ude i skabet. Jeg havde ellers forsvoret, at det skulle få lov til at tage overhånd, men det er virkelig fristende at putte i posen når man kommer forbi en ølnyhed, et godt tilbud eller et spændende bud på en sort øl. Måske et par ølsmagninger med ligesindede kunne udrydde problemet. Omvendt ser jeg det også som et tegn på, at min lyst til at prøve nyt og holde Stovt i gang trives.

Anmeldelserne pointgives efter den gamle 13 skala. En enkelt brygger har rettet henvendelse om det virkelig kunne passe at hans øl skulle have dumpekarakter. Det kunne det, men jeg vil gerne hive den gamle traver ”smag og behag er forskellig” frem fra skuffen og smide på bordet. Jeg har af flere omgange droppet karaktergivningen, hvis jeg har følt mig på dybt vand eller fremmed grund, og jeg prøver at få det med, hvis jeg kan se idéen, men den ikke falder i min smag. En anden traver lyder ”man kan ikke gøre alle tilfredse”, og sådan er det. Hvis jeg ikke gider drikke en øl op, og ender med at tømme flasken i håndvasken så er synd for de personer, der har lagt tid og flid i brygget, men i min verden er den til dumpet. Dermed ikke sagt, at andre ikke kan synes at selvsamme øl er manna fra himlen.

Hvis der er noget du som læser af Stovt savner eller kunne tænke dig at byde ind med, godt eller skidt, så kommenter, eller send mig en mail. Det kunne være rart med et par tilbagemeldinger fra folk derude.

Grundet flytning og de forestående højtider så lukker Stovt ned for i år, og åbner først op igen når kalenderen viser 7. januar 2013. 

Med disse ord af vejen, glædelig jul og godt nytår.

Martin