mandag den 10. december 2012

Navn: 200
Type: Imperial Stout
Alkohol: 14,5%
IBU: 88
Etikettekst: 200 er en kraftig Imperial Stout tilsat rosinsrup og er egetræslagret med Cognac. Øllen er vores bryg nummer 200 på anlægget i Bringstrup.
Beskrivelse: Årets sidste sorte øl på anmelderskafottet, og i et håb om at slutte året med stil, og inspireret af fredagens gæsteindlæg, gik jeg meget målbevidst efter, hvad jeg gætter på er et mit ølskabs største oplevelser. Det Lille Bryggeri har sjældent svigtet mine smagsløg, og dette bryg med en alkoholprocent, der giver megen rødvin baghjul, skulle gerne understøtte min hidtidige opfattelse af Det Lille Bryggeri som værende et af landets fornemmeste bryghuse. Duften af 200 er intens og ubestemmelig, umiddelbart er der er masser af humle, men det er pakket ind i et sødt vattæppe, der får nuancerne til at flyde ud. Første tår af 200 fortalte heller ikke meget om, hvad jeg sad med. Intens som bare... og med en smag, der virkede bekendt, men hvad fanden var det den smagte af? Det tog mig lidt, at opfange at 200 minder mig om portvin. Med rosinsirup tilsat giver det også god mening, at den har den samme sødme som et godt glas portvin. Jeg er stor portvinfan, så det generer mig ikke det mindste, tværtom. Sødmen passer passer godt til det bløde afrundede touch 200 har fået af at være egetræslagret. I eftersmagen dominerer det portvins/rosinsøde, men brydes af lidt alkoholskarphed, der dog toner ud efterhånden som øllet luner op. 200 kan sagtens tåle, at stå en halv time fra den bliver taget ud af køleskabet til den bliver serveret, jeg vil endda gætte på at det er en af de øl det ikke gør noget kommer op på 10-12 grader før den bliver serveret. Jubilæumsbrygget fra Det Lille Bryggeri er en forbandet god øl, ikke mesterlig, men forbandet god og en øl man bør unde sig selv, hvis man får muligheden. Den er i hvert fald en anbefaling værd
Indkøbt: Barley Wine (33cl, 68,-)
Karakter: 10