mandag den 10. december 2012

Navn: Soft Xmas (aka pretty please with a cherry on top) 
Type: Imperial Stout
Alkohol: 10,9%
Etikettekst: Some like hot, some like it not and others this cuddly, sugary treat. Did Soft DK also make your sugar levels rise and the vanillaliciousness go all sentimental – this one takes on another level. If Christmas is a tough one for you, Soft Xmas will definitely sweeten dark times of endless caroling, abundance of food and difficult domestic obligations.
Beskrivelse: Selvom juleøl pt sorterer under det tynde (jule)øl, så hører en 10,9% imperial stout til hver en tid under de almindelige anmeldelser. Det skræmmer mig lidt, at Soft Xmas på Evil Twins hjemmeside bliver noteret som en frugtøl, men efter at have surfet en smule rundt ser det ud til at den er god nok. Der meldes om cherry stout fra flere fronter, og i mit hoved frygter jeg allerede nu, at jeg har givet 59,- for en flaske meget stærk Kriek. Dum som jeg åbenbart er troede jeg jo bare, at det sidste af øllets navn var pjat. Man fornemmer kirsebærduften når man hælder op, men til gavn for mine sarte nerver er indholdet stadig gennemført sort med en imponerende skumkrone, der dog ligger sig imponerende hurtigt. Nerverne får dog et hak da jeg første gang smager på Soft Xmas, det er som at have fået stukket en cherry coke i hånden i stedet for en ganske normal cola, dog med kirsebærvin og ikke kirsebærsirup tilsat, for Soft Xmas er ikke unødigt sød. Kirsebærsmagen dominerer, og er allestedsnærværende i hele indtrykket af Soft Xmas. Det er det første man smager, og det er det, der bliver hængende blandet med lidt ristet malt. Hvis man trækker skuffelsen over, at det slet ikke var det her jeg forventede fra, så synes jeg stadig det er halvt om halvt uhomogen øl, jeg sidder med, at putte den på halvliters flasker synes helt perverst. Omvendt kan jeg godt se en idé i at erstatte portvinen til julemiddagens ris a'la mande med Soft Xmas, det ville give være et frækt kort at trække, især hvis man hører til familierne, der serverer risenfløden med kirsebærsovs. Jeg springer karaktergivningen over, Soft Xmas er mere dessertvin end det er øl, og jeg er så overrasket over den karakter, at det ikke synes fair at forsøge at sætte et tal på min oplevelse.
Indkøbt: Ølbutikken (50cl, 59,-)
Karakter: -