torsdag den 31. januar 2013

Det tynde øl (Refsvindinge special): Den grå enke, 5,7%


Beskrivelse: Det ligger dog en del år tilbage siden jeg sidst har fået hvedeøl fra Refsvindinge, og Den Grå Enke har jeg ikke smagt før - jeg er også ret sikker på at den først er kommet til siden da. Refsvindinge har flere enker i sortimentet, der dækker over bryggeriets hvedeøl. Hvad jeg syntes om mit første møde med Refsvindinges hvedeøl kan jeg ikke huske, men det er en sød duft af røg der møder mig da jeg hældte Den Grå Enke op, og uden at have læst op på lektien så vil jeg gætte på at der optræder røgmalt i opskriften. Det er ganske let at trække paralleller til min foretrukne frokostøl Prima Landøl. Prima Landøl benytter sig også af røgmalt, og det giver den en karakter, der hæver den over den almindelige pilsner med langt mere smag og fylde uden at hæve alkoholprocenten. Min eneste anke ved Prima Landøl er at den kan opleves en kende tynd. Det problem løser Den Grå Enke, og det i en grad, at jeg gætter på at Den Grå Enke herefterdags får favoritrollen ved frokosttid. Den nævnte sødme er der uden at være overdøve, røgen er den dominerende faktor, og ellers kendetegnes Den Grå Enke ved at have den blødhed, der kendetegner hvedeøl, og det gudskelov uden nogen form for frugtsyrlighed. Dette er ganske enkelt en pissegod øl, anbefales.