fredag den 1. februar 2013

Ølindkøb: Den Lille Kælder 

Hvis det ikke havde været for skiltet ude ved villavejen, så ville jeg have mistænkt gps’en for at have ledt os på vildspor. For som vi stod der omringet af parcelhuse tydede intet på, at vi var ankommet til det jeg mistænker at være Odenses bedst bevarede ølhemmelighed. Vi trippede ind i indkørslen og trippede lidt mere for at blive enige om hvilken dør vi skulle ringe på. Før vi nåede så langt blev der tændt lys, åbnet en dør, hilst og et par sekunder senere blev vi lukket ind af den anden. 

Navnet Den Lille Kælder er ikke grebet ud af det blå. Trappen ned i butikslokalet var stejl som bare fanden, og selvom min højde kun tikker ind omkring en meter og halvfems, så var det mig umuligt at stå op i kælderlokalet, hvor alt øl skulle vise sig at blive solgt tempereret. Termometeret på væggen afslørede i hvert fald, at temperaturen i lokalet holdt sig på elleve grader og det var da også undskyldning nok til at beholde jakkerne på. Det lyder måske ikke som den store oplevelse, men med alle mand nede i kælderen indtog Leif, der ejer kælderen, barstolen som jeg gætter på er hans faste plads og vi blev bedt om at tage plads på lokalets to andre barstole på den anden side cafébordet. Spørgsmålet ”Hvad kunne i så tænke jer?” blev startskuddet på en lille halv times hyggelig ølsnak og intenst ølindkøb. Leif skulle vise sig, at være både vidende og hyggeligt selskab, og havde et godt overblik over, hvad han havde på hylderne, der rummede mere end førstehåndsindtrykket gav indtryk af. 

Sortimentet var en god blanding af lokale fynske bryggerier, og en del udenøs. Bryggerier som Bryghuset Kragelund, Sorø Bryghus, Virklund Bryghus og Jelling Bryghus er jeg ikke stødt på før, og selvfølgelig gippede jeg af glæde, da jeg så at der også var Det Lille Bryghus på hylderne. Jeg gætter på, at der bliver købt ind efter nysgerrighed og forgodtbefindende, og at det giver udslag i flere af de lidt skæve bryggerier på hylden. 

Prismæssigt var der ikke en finger at sætte på oplevelsen. På hjemmesiden lokker salgsteksten med besparelser på op til 20% og det skal såmænd nok passe, der var i hvert ikke en eneste gang mens jeg skimmede hylderne at det var prisen, der afholdt mig for at gribe ud efter en flaske. Det hører også med til historien, at da vi skulle afregne fik vi begge rundet prisen ned så vi kunne afregne i sedler, bevares, samlet set var det en besparelse på cirka 30,- vi fik ud af det, men toppoint i sympatikategorien til Leif for bare at gøre det. 

Man kan med fordel tjekke Den Lille Kælders hjemmeside, hvis man vil se hvad der er på hylderne på før man kigger forbi. Hjemmesiden er opdateret med priser og udvalg. 

Den Lille Kælder er absolut et besøg værd. Før vi trådte ind var vi spændte på om det var en sur gammel mands hobbybutik vi var på vej til at træde ned i, da vi trådte ud igen havde vi allerede lysten til at vende tilbage igen. Godt udvalg, super betjening – det er jo i bund og grund alt der skal til. 

Den Lille Kælder
Lindved Møllevej 18
5260 Odense S

Hjemmeside