mandag den 18. februar 2013

Navn: Abel
Type: Imperial stout
Bryggeri: Mikkeller
Alkohol: 11,5%
Beskrivelse: Ingen kulsyre, intet skum, intet liv overhovedet mens jeg hælder Abel op i mit glas. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg er ganske blank i forhold til om det er sådan det skal være, eller der er noget riv rav ruskende galt. Abel smager som en død portvin, og jeg kan ikke lade være med at tænke på den ene gang jeg har eksperimenteret med en imperial stout, der havde fået lov til at gå et par år over sidste dato. Det er en enten/eller oplevelse og jeg er på nejholdet. Tilhængere vil sikkert bruge ord som kompleks og vinøs, jeg hælder mere til flad og klæg. Lidt googlen rundt gjorde mig ikke meget klogere, nogle melder om skum, andre melder om tæt på intet. Måske er Abel som den skal være, måske ikke. Måske er dette endnu et af Mikkellers overgåen sig selv udi det ekstreme bryg, til tider tænker jeg om folk efterhånden drikker deres øl fordi det er ”rigtigt” eller fordi de rent faktisk synes at de smager godt – tvivlen gør at jeg springer karaktergivningen over og går ud og hælder de sidste totredjedele i vasken.
Indkøbt: Toft Vin, Islands Brygge (33cl, 44,-)
Karakter: -