fredag den 8. februar 2013

Poesibogen:

Anden bidragsyder til Stovts poesibog er Søren Nielsen, der af et par omgange har bidraget til Stovt med et par indkøbsoplevelser. Søren har været medlem af Danske Ølentusiaster de sidste ti år og været i ølloge de sidste ni år. Søren kan følges på hans egen blog her.

Yndlingsøl? 
Den er svær, for det er næsten umuligt kun at pege på én! Men en øl, jeg ”ofte” vender tilbage til og som jeg aldrig bliver træt af, er Rochefort 10. En belgisk quadrupel, med en meget fyldig og rund smag. Den er fuldt ud på højde med de berømte fra Westvleteren, men fås til en betydelig billigere pris i såvel detailhandlen som på bar, og er langt mere tilgængelig på hylderne. En rigtig nydeøl. 

Yndlingsøltype? 
Porter/stout, og det skyldes den kraftfulde og cremede smag, de ofte har, de mange smagsvarianter, en type med megen karakter og at de går til både mad eller "blot" nydelse. 

Største øloplevelse? 
Brussels Beer Weekend i Bruxelles. Jeg har været der to gange sammen med den Ølklub, jeg har sammen med nogle tidligere kolleger. En ølfestival på byens historiske plads, Grand’Place, og så med alt, hvad der kan krybe og gå blandt Belgiens fine bryggerier. En øloplevelse, alle bør have mindst én gang i livet. 

Hvor køber du dine øl? 
Primært hos Det lille bryggeri og/eller deres fine forretning, Roskilde Øl, i Viby Sjælland. Og slet og ret fordi, at deres bryg er mit absolut foretrukne. 

Hvad er det øl kan siden det er så godt? 
Begrundelse burde være unødvendigt og øllet giver i sig selv svaret! Men – der er bælleøl, der er nydeøl. Der er øl til alle typer mad – forret, hovedret og dessert, frokost- eller middagsbordet. Der er en øltype for enhver smag, og til enhver anledning. Der er et utal af varianter indenfor det utal af øltyper, der findes. Du kan slukke tørsten, du kan blive udfordret. Du kan nyde øllet alene, men det er endnu bedre i sociale sammenhænge. Og sidst, men ikke mindst, så skal den rus, øllet kan give, ikke fornægtes.