torsdag den 4. april 2013

Bock-tema

Doppelbock Dunkel, 8,5%, Schloss Eggenberg

Sidste skud i bockbøssen er fra østrigske Schloss Eggenberg, der på disse kanter nok mest er kendt for deres Uhrbock. Det er måske ikke det bedste jeg har fået gemt til sidst, den ære er Spelt Bock fra Indslev løbet med, men det er helt klart det næstbedste kort, der bliver spillet i dag. Doppelbock Dunkel er noget mindre sød end de bud har været, og med en noget mere udpræget maltkarakter. Eftersmagen er tæt på stærk, som var der tilsat chili i øllen, det er dog ikke tilfældet. Doppelbock Dunkel smager ikke af sin styrke, i en blindtest havde jeg næppe sat den til mere end 5-6%, ikke fordi den mangler kraft, men nogen kraftig øl er den ikke. Jeg kunne sagtens se den blive serveret til et ostebord, og modsat hvordan jeg tror de mere gængse bocks ville gøre sig, så tror jeg at Doppelbock Dunkel ville være et hit.

Bock er ikke noget for mig. De bedste jeg er stødt på blandt de testede har været Spelt Bock fra Indslev og altså dette østrigske bud, de er samtidigt de mest atypiske, der har trukket i en anden retning end det jeg nu genkender som en bock. HP Bock fra Refsvindinge og Fynsk Bock fra Stensbogaard har været de bedste af dem, der smagsmæssigt lå indenfor det jeg gætter på en klassisk bock skal smage af. Bock Beer fra Ørbæk er sit eget lille tynde midterfelt, mens buddene fra Fuglsang og Gundestrup må betragtes som værende dumpet. Jeg klager næppe, hvis jeg får en testens bedre bocks serveret, men du kommer næppe nogensinde til at se mig bestille en.