onsdag den 1. maj 2013

Det tynde øl: Svane Hvede, 4,9%, Indslev Bryggeri

Der findes langt værre skæbner end en plads i solen i selskab med en let brise og en kold hvedeøl til at holde de værste hedeslagstendenser fra døren. Indslev Bryggeri er synonymt med hvedeøl, og alt efter sæson og årstid er der som regel 5-6 stykker at vælge imellem. Det er ikke så længe siden Stovt skrev pæne ord om Indslevs Spelt Bock, og nu har jeg så grebet fat i Indslevs fortolkning af den klassiske, bayerske weissbier-tradition. Svane Hvede er lige til at gå til, ukompliceret, læskende og helt sikkert tænkt ind i vorherres store plan da han skabte sommerdagene. Indslev skriver om "indbydende noter af citrus, kryddernelliker og banan" og selvom jeg normalt tager den slags sætninger som salgsgas, så må jeg indrømme, at jeg sagtens kan se, hvor de vil hen. Jeg bliver altid en kende skeptisk når jeg ser ordet citrus i forbindelse med hvedeøl, jeg bryder mig virkelig ikke om, hvis hvedeøl bliver for frugtsyrlige, men Svane Hvede holder sig så absolut indenfor grænserne af det tilladte. Det havde klædt Svane Hvede med lidt mere kulsyre, men det er i småtingsafdelingen. Svane Hvede er en virkelig god øl, hverken mere eller mindre, prøv den af så snart sommeren sparker døren ind.